Prajitura simpla cu mere si aluat fraged cu unt

Desert 1512 Ultima actualizare: May 21, 2021 Creat: May 21, 2021
  • Portii: 14 Persoane
  • Timp de preparare: 30min
  • Timp de gatit: 50min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Prajitura cu mere si aluat fraged cu unt, o reteta simpla si clasica de prajitura cu mere, usor de pregatit cu ingrediente la indemana oricui. Placinta cu mere rase crude, fara calire. O prajitura de casa care poate fi pregatita in orice sezon. Pentru un plus de aroma se poate pune in aluat  coaja rasa de la o lamaie, de asemenea in functie de cat de acre sau dulci sunt merele, cantitatea de zahar pentru umplutura poate fi ajustata dupa gust. 

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat fraged cu unt
  • Ingrediente pentru umplutura

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregatesc merele, acestea se spala, se curata de coaja, se scoate cotorul apoi se dau pe razatoarea cu gauri mari la final se amesteca cu zahar si scortisoara si se lasa sa stea 30min
  2. Intre timp se pregateste aluatul fraged cu unt, in vasul pentru framantare se pune faina amestecata cu praful de copt si untul rece taiat cubulete cat mai mici, se framanta un aluat sfaramicios apoi se adauga iaurtul, zaharul si galbenusurile de ou, aluatul se framanta cu mana sau la robot 2-3min, sau pana cand untul este bine repartizat si aluatul devine omogen
  3. Se pune hartie de copt in tava, tava cu dimensiunea de 37x26x5cm
  4. Se preincalzeste cuptorul la 170°C, programul caldura sus-jos la cuptorul electric
  5. Pe planul de lucru se presara putina faina, se pune aluatul pentru placinta si se imparte in doua parti egale. Se intinde prima foaie de aluat, se presara foarte putina faina deasupra foii, atat cat sa nu se lipeasca apoi foaia se ruleaza pe sucitor si se pune in tava
  6. Merele razuite se storc foarte bine de zeama si se pun in tava peste foaia de aluat, se niveleaza usor, apoi se intinde a doua foaie de aluat si se pune deasupra. Cu o furculita se inteapa din loc in loc aluatul
  7. Prajitura cu mere si aluat fraged se coace 50min la 170°C, dupa racire se feliaza cu un cutit foarte bine ascutit si se pudreaza cu zahar

Prajitura simpla cu mere si aluat fraged cu unt



  • Portii: 14 Persoane
  • Timp de preparare: 30min
  • Timp de gatit: 50min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Prajitura cu mere si aluat fraged cu unt, o reteta simpla si clasica de prajitura cu mere, usor de pregatit cu ingrediente la indemana oricui. Placinta cu mere rase crude, fara calire. O prajitura de casa care poate fi pregatita in orice sezon. Pentru un plus de aroma se poate pune in aluat  coaja rasa de la o lamaie, de asemenea in functie de cat de acre sau dulci sunt merele, cantitatea de zahar pentru umplutura poate fi ajustata dupa gust. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregatesc merele, acestea se spala, se curata de coaja, se scoate cotorul apoi se dau pe razatoarea cu gauri mari la final se amesteca cu zahar si scortisoara si se lasa sa stea 30min
  2. Intre timp se pregateste aluatul fraged cu unt, in vasul pentru framantare se pune faina amestecata cu praful de copt si untul rece taiat cubulete cat mai mici, se framanta un aluat sfaramicios apoi se adauga iaurtul, zaharul si galbenusurile de ou, aluatul se framanta cu mana sau la robot 2-3min, sau pana cand untul este bine repartizat si aluatul devine omogen
  3. Se pune hartie de copt in tava, tava cu dimensiunea de 37x26x5cm
  4. Se preincalzeste cuptorul la 170°C, programul caldura sus-jos la cuptorul electric
  5. Pe planul de lucru se presara putina faina, se pune aluatul pentru placinta si se imparte in doua parti egale. Se intinde prima foaie de aluat, se presara foarte putina faina deasupra foii, atat cat sa nu se lipeasca apoi foaia se ruleaza pe sucitor si se pune in tava
  6. Merele razuite se storc foarte bine de zeama si se pun in tava peste foaia de aluat, se niveleaza usor, apoi se intinde a doua foaie de aluat si se pune deasupra. Cu o furculita se inteapa din loc in loc aluatul
  7. Prajitura cu mere si aluat fraged se coace 50min la 170°C, dupa racire se feliaza cu un cutit foarte bine ascutit si se pudreaza cu zahar

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile