Peste la cuptor, rondele de crap cu legume

Peste 4458 Ultima actualizare: Oct 17, 2023 Creat: Apr 11, 2023
  • Portii: 2
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 30min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Peste la cuptor, reteta simpla si rapida de rondele de crap cu legume la cuptor servite cu mamaliguta sau cartofi natur. O cina rapida, gustoasa si sanatoasa pe care eu o pregatesc destul de des deoarece se face usor cu ingrediente putine, la indemana si usor de gasit.

Ingrediente

  • In plus la servire

Mod de preparare

  1. Se preincalzeste cuptorul la 200°C, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
  2. Rondelele de crap, curatate si spalate se condimenteaza pe fiecare parte cu sare si piper sau condimente pentru peste, apoi se lasa deoparte
  3. Ceapa, morcovul, ardeiul capia si usturoiul se pot razui manual sau pe razatoarea cu gauri mari de la robotul de bucatarie
  4. Separat intr-o oala mai mica se pune uleiul la incalzit, peste uleiul incalzit se pun legumele razuite, acestea se calesc 2-3min, apoi se adauaga pasta de rosii si apa fierbinte
  5. Legumele se tin pe foc 5-7min, timp in care se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, apoi se toarna intr-o tava mai mica sau vas de yena
  6. Peste legume se aseaza rondelele de crap, apoi se introduce tava in cuptorul preincalzit. Pestele se tine la cuptor 30min, in functie de grosimea rondelelor se poate tine mai mult, in acest caz, se mai adauga putina apa in tava astfel incat zeama sa nu scada prea mult

Peste la cuptor, rondele de crap cu legume



  • Portii: 2
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Peste la cuptor, reteta simpla si rapida de rondele de crap cu legume la cuptor servite cu mamaliguta sau cartofi natur. O cina rapida, gustoasa si sanatoasa pe care eu o pregatesc destul de des deoarece se face usor cu ingrediente putine, la indemana si usor de gasit.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se preincalzeste cuptorul la 200°C, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
  2. Rondelele de crap, curatate si spalate se condimenteaza pe fiecare parte cu sare si piper sau condimente pentru peste, apoi se lasa deoparte
  3. Ceapa, morcovul, ardeiul capia si usturoiul se pot razui manual sau pe razatoarea cu gauri mari de la robotul de bucatarie
  4. Separat intr-o oala mai mica se pune uleiul la incalzit, peste uleiul incalzit se pun legumele razuite, acestea se calesc 2-3min, apoi se adauaga pasta de rosii si apa fierbinte
  5. Legumele se tin pe foc 5-7min, timp in care se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, apoi se toarna intr-o tava mai mica sau vas de yena
  6. Peste legume se aseaza rondelele de crap, apoi se introduce tava in cuptorul preincalzit. Pestele se tine la cuptor 30min, in functie de grosimea rondelelor se poate tine mai mult, in acest caz, se mai adauga putina apa in tava astfel incat zeama sa nu scada prea mult

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Peste

Newsletter

Fii la curent cu noutatile