Pastrav somonat la cuptor cu legume, peste la cuptor cu rosii, ardei si ceapa, reteta simpla cu peste. Pentru pranz sau cina servit alaturi de o mamaliguta fierbinte. Pe langa reteta clasica de peste prajit la tigaie puteti incerca si aceasta reteta aromata si mult mai sanatoasa de pastrav somonat la cuptor. Pentru aceasta reteta am folosit ardei si rosii din gradina mea, pe care le-am vidat si le-am pastrat la congelator peste iarna. Gustul si aroma acestora se pastreaza foarte bine si nu se compara cu legumele din comert care de cele mai multe ori sunt fade si fara gust. Recomand si reteta de Pastrav la cuptor cu legume
Mod de preparare
- Pentru inceput se pregatesc legumele la tigaie. Ceapa spalata si decojia se taie in cubulete mici, ardeii spalati si curatati de cotor se taie in rondele, cubulete sau fasii inguste, rosiile se decojesc si se taie in felii subtiri sau cubulete mici
- Intr-o tigaie mai adanca se pune uleiul la incins, apoi se adauga ceapa, ceapa se caleste 2-3min la foc potrivit, peste ceapa se adauga ardeii, ardeii se calesc cateva minute sau pana cand se inmoaie putin, apoi se adauga si rosiile decojite
- Peste legumele din tigaie se toarna apa 200-250ml, se pune frunza de dafin, apoi se lasa la fiert
- Cat timp legumele sunt pe foc se pune sare si piper dupa gust. Legumele se fierb 15-20min la foc potrivit, la nevoie se mai adauga putina apa deoarece in acest sos de legume urmeaza sa asezam pestele iar ulterior tigaia sau vasul in care acestea au fost fierte, se introduce la cuptor
- Pastravul somonat spalat si curatat se taie in bucati cu o grosime de 1cm, apoi se asaza in tigaie peste legume. Bucatile de peste se ung cu putina zeama, astfel se vor rumeni frumos cat timp stau la cuptor
- Pastravul somonat se tine la cuptor 20-25min, in cuptorul preincazlit la 190°C, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
- Inainte de servire se presara frunze de patrunjel si optional usturoi tocat
Pastrav somonat la cuptor
- Portii: 2
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 45min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Pastrav somonat la cuptor cu legume, peste la cuptor cu rosii, ardei si ceapa, reteta simpla cu peste. Pentru pranz sau cina servit alaturi de o mamaliguta fierbinte. Pe langa reteta clasica de peste prajit la tigaie puteti incerca si aceasta reteta aromata si mult mai sanatoasa de pastrav somonat la cuptor. Pentru aceasta reteta am folosit ardei si rosii din gradina mea, pe care le-am vidat si le-am pastrat la congelator peste iarna. Gustul si aroma acestora se pastreaza foarte bine si nu se compara cu legumele din comert care de cele mai multe ori sunt fade si fara gust. Recomand si reteta de Pastrav la cuptor cu legume
Ingrediente
Mod de preparare
- Pentru inceput se pregatesc legumele la tigaie. Ceapa spalata si decojia se taie in cubulete mici, ardeii spalati si curatati de cotor se taie in rondele, cubulete sau fasii inguste, rosiile se decojesc si se taie in felii subtiri sau cubulete mici
- Intr-o tigaie mai adanca se pune uleiul la incins, apoi se adauga ceapa, ceapa se caleste 2-3min la foc potrivit, peste ceapa se adauga ardeii, ardeii se calesc cateva minute sau pana cand se inmoaie putin, apoi se adauga si rosiile decojite
- Peste legumele din tigaie se toarna apa 200-250ml, se pune frunza de dafin, apoi se lasa la fiert
- Cat timp legumele sunt pe foc se pune sare si piper dupa gust. Legumele se fierb 15-20min la foc potrivit, la nevoie se mai adauga putina apa deoarece in acest sos de legume urmeaza sa asezam pestele iar ulterior tigaia sau vasul in care acestea au fost fierte, se introduce la cuptor
- Pastravul somonat spalat si curatat se taie in bucati cu o grosime de 1cm, apoi se asaza in tigaie peste legume. Bucatile de peste se ung cu putina zeama, astfel se vor rumeni frumos cat timp stau la cuptor
- Pastravul somonat se tine la cuptor 20-25min, in cuptorul preincazlit la 190°C, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
- Inainte de servire se presara frunze de patrunjel si optional usturoi tocat
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Peste