- Portii: 20
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 55min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Oua vopsite cu coji de ceapa, reteta veche si mult mai sanatoasa de oua vopsite natural. Bunica mea numai asa vopsea ouale pentru sarbatorile de Pasti. Am luat exemplu de la ea si am inceput sa adun coji de ceapa galbena si ceapa rosie cu o luna inainte de sarbatori. Este o tehnica de vopsire care mie imi place foarte mult, fara chimicale si usor de realizat. Pentru un aspect mai placut se pot pune cateva frunze decorative, se umezesc frunzele si se pun pe ou, apoi oul se pune intr-un ciorap(dres fin de dama), se leaga cu ata si se fierb la fel ca si celelalte oua. Rezultatul a fost peste asteptarile mele!
Ingrediente
Mod de preparare
- Scoatem ouale de la frigider, le degresam in apa cu putin detergent pentru vase le trecem rapid printr-un jet de apa rece pentru a indeparta spuma de la detergent si le tinem la temperatura camerei pana cand decoctul din frunzele de ceapa este gata
- Frunzele de ceapa spalate se pun la fiert impreuna cu 4l apa rece, din momentul in care au inceput sa fiarba cronometrez 40min
- Am strecurat frunzele si am pastrat lichidul colorat
- Intr-o cratita mai mare am pus ouale spalate, am turnat lichidul rezultat din fierberea frunzelor si 2 lingurite de sare. Din momentul in care au inceput sa fiarba am cronometrat 15min
- In ultimele 5min am pus 4 linguri de otet
- Am scos ouale de la fiert si le-am asezat intr-un cofraj, cand s-au racit cat de cat le ung cu o bucatica de slanina pentru un luciu frumos
Oua vospite cu coji de ceapa
- Portii: 20
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 55min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Oua vopsite cu coji de ceapa, reteta veche si mult mai sanatoasa de oua vopsite natural. Bunica mea numai asa vopsea ouale pentru sarbatorile de Pasti. Am luat exemplu de la ea si am inceput sa adun coji de ceapa galbena si ceapa rosie cu o luna inainte de sarbatori. Este o tehnica de vopsire care mie imi place foarte mult, fara chimicale si usor de realizat. Pentru un aspect mai placut se pot pune cateva frunze decorative, se umezesc frunzele si se pun pe ou, apoi oul se pune intr-un ciorap(dres fin de dama), se leaga cu ata si se fierb la fel ca si celelalte oua. Rezultatul a fost peste asteptarile mele!
Ingrediente
Mod de preparare
- Scoatem ouale de la frigider, le degresam in apa cu putin detergent pentru vase le trecem rapid printr-un jet de apa rece pentru a indeparta spuma de la detergent si le tinem la temperatura camerei pana cand decoctul din frunzele de ceapa este gata
- Frunzele de ceapa spalate se pun la fiert impreuna cu 4l apa rece, din momentul in care au inceput sa fiarba cronometrez 40min
- Am strecurat frunzele si am pastrat lichidul colorat
- Intr-o cratita mai mare am pus ouale spalate, am turnat lichidul rezultat din fierberea frunzelor si 2 lingurite de sare. Din momentul in care au inceput sa fiarba am cronometrat 15min
- In ultimele 5min am pus 4 linguri de otet
- Am scos ouale de la fiert si le-am asezat intr-un cofraj, cand s-au racit cat de cat le ung cu o bucatica de slanina pentru un luciu frumos
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Fara carne