Gogosi cu lingura, gogosi pufoase, simple si rapide cu branza quark. Un desert excelent, simplu, ieftin si la indemana, o reteta foarte usor de pregatit de gogosi cu branza de vaci. Gogosile cu branza de vaci pot fi servite simplu doar tavalite prin zahar pudra, in zaharul pudra se poate adauga si putina scortisoara macinata daca va place aroma sau se pot servi cu dulceata, gem de fructe sau Nutella. Recomand si reteta de Gogosi cu lingura, gogosi cu ricotta, reteta fara drojdie
Mod de preparare
- Intr-un vas se mixeaza pentru aprox 5min zaharul, zaharul vanilinat si cele 3 oua
- Se adauga branza de vaci quark si se mixeaza 1-2min, atat cat sa se omogenizeze
- Faina se cerne impreauna cu praful de copt in compozitia lichida, apoi se mixeaza din nou cateva minute sau pana cand se obtine o compozitie moale, omogena si fara cocoloase
- Intr-o tigaie mai adanca sau o craticioara se toarna ulei cam de 2-3 degete, uleiul se lasa la incins la foc mediu. Uleiul nu trebuie sa fie foarte incins, deoarece gogosile se vor praji la exterior dar in interior vor ramane crude
- Cu o lingura se ia din compozitia pentru gogosi apoi cu a doua lingura se toarna in uleiul incins. Nu se iau cantitati mari, deoarece la prajit acestea se vor umfla destul de mult. Gogosile se prajesc pe rand nu se inghesuiesc toate deodata, in timpul prajirii acestea se vor rostogoli si se vor rumeni uniform
- Gogosile se scot de la prajit cu o paleta apoi se pun pe un platou acoperit in prealabil cu prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei
- Gogosile cu branza de vaci se pudreaza sau se tavalesc prin zahar pudra, in functie de preferinte
Gogosi cu branza de vaci quark
- Portii: 4
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 20min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Gogosi cu lingura, gogosi pufoase, simple si rapide cu branza quark. Un desert excelent, simplu, ieftin si la indemana, o reteta foarte usor de pregatit de gogosi cu branza de vaci. Gogosile cu branza de vaci pot fi servite simplu doar tavalite prin zahar pudra, in zaharul pudra se poate adauga si putina scortisoara macinata daca va place aroma sau se pot servi cu dulceata, gem de fructe sau Nutella. Recomand si reteta de Gogosi cu lingura, gogosi cu ricotta, reteta fara drojdie
Ingrediente
Mod de preparare
- Intr-un vas se mixeaza pentru aprox 5min zaharul, zaharul vanilinat si cele 3 oua
- Se adauga branza de vaci quark si se mixeaza 1-2min, atat cat sa se omogenizeze
- Faina se cerne impreauna cu praful de copt in compozitia lichida, apoi se mixeaza din nou cateva minute sau pana cand se obtine o compozitie moale, omogena si fara cocoloase
- Intr-o tigaie mai adanca sau o craticioara se toarna ulei cam de 2-3 degete, uleiul se lasa la incins la foc mediu. Uleiul nu trebuie sa fie foarte incins, deoarece gogosile se vor praji la exterior dar in interior vor ramane crude
- Cu o lingura se ia din compozitia pentru gogosi apoi cu a doua lingura se toarna in uleiul incins. Nu se iau cantitati mari, deoarece la prajit acestea se vor umfla destul de mult. Gogosile se prajesc pe rand nu se inghesuiesc toate deodata, in timpul prajirii acestea se vor rostogoli si se vor rumeni uniform
- Gogosile se scot de la prajit cu o paleta apoi se pun pe un platou acoperit in prealabil cu prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei
- Gogosile cu branza de vaci se pudreaza sau se tavalesc prin zahar pudra, in functie de preferinte
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Desert