Fursecuri Linzer cu gem si nuca

Desert 4052 Ultima actualizare: Jan 26, 2022 Creat: Dec 19, 2021
  • Portii: 40
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 10min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Fursecuri Linzer cu nuca si gem, reteta simpla si rapida de fursecuri fragede cu unt facute in casa. Aluat fraged pentru fursecuri moi si aromate. Puteti pregati fursecuri simple, pudrate cu zahar sau unse cu albus si nuca, sunt suficiente cateva linguri cu nuca macinata deoarece se foloseste o cantitate mica, doar pentru partea care vine deasupra. Pentru aceste fursecuri am folosit gem de caise si capsuni, nuca macinata am folosit doar pentru o tava iar fursecurile fara nuca, o parte le-am pudrat cu zahar pudra, o parte le-am lasat simple. Recomand si aceasta reteta de Fursecuri fragede cu unt fara praf de copt

Pofta buna si spor la treaba!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat
  • Pentru umplut
  • Pentru decor

Mod de preparare

  1. Intr-un vas se pune untul rece taiat cubulete foarte mici, apoi se adauga si restul de ingrediente pentru aluat. Albusul se pastreaza la frigider, vom avea nevoie de el ceva mai tarziu. Aluatul pentru fursecuri linzer se framanta cu mana aprox 15min sau pana cand devine cat de cat omogen, apoi se rastoarna pe planul, se framanta rapid in forma de rulou si se taie in doua parti egale
  2. Partile de aluat se invelesc in folie alimentara si se pun la rece pentru ora
  3. Dupa o ora se pregatesc doua tavi mari pentru cuptor si o tava mai mica, in fiecare tava se pune hartie de copt
  4. Se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  5. Se scoate albusul de la frigider si o parte de aluat, cealalta parte ramane la rece
  6. Aluatul pentru fursecuri se intinde la o grosime de 0,5cm, daca aluatul este prea tare se lasa sa stea pe planul de lucru infainat in prealabil, cateva minute la temperatura camerei, apoi se taie in forme rotunde, se formeaza perechi, astfel ca jumatate din formele rotunde se gauresc in mijloc
  7. Rondelele gaurite se ung deasupra, se foloseste o pensula si se unge doar partea de sus cu albus apoi se preseaza usor intr-un castron in care am pregatit nuca macinata(in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat)
  8. Fursecurile linzer se coc 10min la 180°C apoi se lasa la racit in tava
  9. Cand fursecurile s-au racit complet, se formeaza perechi, partea intreaga se unge cu gem iar partea gaurita( cea cu nuca sau simpla) se pune deasupra. Fursecurile simple fara nuca se pudreaza cu zahar dupa ce in prealabil au fost unse cu gem

Fursecuri Linzer cu gem si nuca



  • Portii: 40
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 10min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Fursecuri Linzer cu nuca si gem, reteta simpla si rapida de fursecuri fragede cu unt facute in casa. Aluat fraged pentru fursecuri moi si aromate. Puteti pregati fursecuri simple, pudrate cu zahar sau unse cu albus si nuca, sunt suficiente cateva linguri cu nuca macinata deoarece se foloseste o cantitate mica, doar pentru partea care vine deasupra. Pentru aceste fursecuri am folosit gem de caise si capsuni, nuca macinata am folosit doar pentru o tava iar fursecurile fara nuca, o parte le-am pudrat cu zahar pudra, o parte le-am lasat simple. Recomand si aceasta reteta de Fursecuri fragede cu unt fara praf de copt

Pofta buna si spor la treaba!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Intr-un vas se pune untul rece taiat cubulete foarte mici, apoi se adauga si restul de ingrediente pentru aluat. Albusul se pastreaza la frigider, vom avea nevoie de el ceva mai tarziu. Aluatul pentru fursecuri linzer se framanta cu mana aprox 15min sau pana cand devine cat de cat omogen, apoi se rastoarna pe planul, se framanta rapid in forma de rulou si se taie in doua parti egale
  2. Partile de aluat se invelesc in folie alimentara si se pun la rece pentru ora
  3. Dupa o ora se pregatesc doua tavi mari pentru cuptor si o tava mai mica, in fiecare tava se pune hartie de copt
  4. Se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  5. Se scoate albusul de la frigider si o parte de aluat, cealalta parte ramane la rece
  6. Aluatul pentru fursecuri se intinde la o grosime de 0,5cm, daca aluatul este prea tare se lasa sa stea pe planul de lucru infainat in prealabil, cateva minute la temperatura camerei, apoi se taie in forme rotunde, se formeaza perechi, astfel ca jumatate din formele rotunde se gauresc in mijloc
  7. Rondelele gaurite se ung deasupra, se foloseste o pensula si se unge doar partea de sus cu albus apoi se preseaza usor intr-un castron in care am pregatit nuca macinata(in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat)
  8. Fursecurile linzer se coc 10min la 180°C apoi se lasa la racit in tava
  9. Cand fursecurile s-au racit complet, se formeaza perechi, partea intreaga se unge cu gem iar partea gaurita( cea cu nuca sau simpla) se pune deasupra. Fursecurile simple fara nuca se pudreaza cu zahar dupa ce in prealabil au fost unse cu gem

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile