Fursecuri Linzer cu gem si bezea

Desert 4651 Ultima actualizare: Dec 12, 2023 Creat: Oct 30, 2022
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 15min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Fursecuri Linzer, fragede cu gem de fructe si bezea, fursecuri cu unt, fursecuri fine si delicioase. O reteta de fursecuri aspectuoase cu gem dulce acrisor la alegere si bezea usor crocanta. Recomand si reteta de fursecuri Non plus ultra, reteta de fursecuri cu bezea

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat
  • Ingrediente pentru bezea
  • In plus

Mod de preparare

  1. In vasul de la robot, se pune faina si untul rece taiat in cubulete mici, apoi se adauga si restul de ingrediente, galbenusurile, zaharul, praful de copt, sarea si zaharul vanilat. Albusurile ramase se pastreaza la rece pana la utilizare
  2. Compozitia pentru fursecuri linzer, fragede cu unt, se framanta timp de 10min, apoi se inveleste in folie alimentara si se pune pentru 1h la frigider
  3. Dupa 1h se scoate aluatul de la frigider si se imparte in doua parti egale. O parte se lucreaza, o parte se pastreaza la rece
  4. Aluatul pentru fursecuri se intinde cu sucitorul la o grosime de 3mm, pe planul de lucru presarat in prealabil cu faina, apoi se taie cu o forma rotunda pentru fursecuri cu diametrul de 5-6cm
  5. Fursecurile obtinute se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt, pentru aceasta reteta aveti nevoie de o tava mare si o tava mai mica
  6. Se scoate si a doua bucata de aluat din frigider si se framanta rapid cu partile ramase de la decupat din prima bucata de aluat, se procedeaza la fel pana la finalizarea aluatului
  7. Se preincalzeste cuptorul la 180°C la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  8. Cat timp se incalzeste cuptorul se pregateste rapid o bezea tare din albusuri, zahar pudra si amidon alimentar. Spuma obtinuta se pune intr-un pos cu dui zimtat apoi se formeaza un cerc pe marginea fiecarui fursec lasand un spatiul liber in mijloc
  9. Fursecurile fragede cu unt si bezea, se coc timp 15-20min
  10. Dupa coacere se scot de la cuptor si cat timp sunt inca fierbinti se pune gem in spatiile libere din mijloc. Gemul de fructe se poate pune cu lingurita sau se poate folosi o punga mai rezistenta la care se taie varful unui colt

Fursecuri Linzer cu gem si bezea



  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 15min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Fursecuri Linzer, fragede cu gem de fructe si bezea, fursecuri cu unt, fursecuri fine si delicioase. O reteta de fursecuri aspectuoase cu gem dulce acrisor la alegere si bezea usor crocanta. Recomand si reteta de fursecuri Non plus ultra, reteta de fursecuri cu bezea

Ingrediente

Mod de preparare

  1. In vasul de la robot, se pune faina si untul rece taiat in cubulete mici, apoi se adauga si restul de ingrediente, galbenusurile, zaharul, praful de copt, sarea si zaharul vanilat. Albusurile ramase se pastreaza la rece pana la utilizare
  2. Compozitia pentru fursecuri linzer, fragede cu unt, se framanta timp de 10min, apoi se inveleste in folie alimentara si se pune pentru 1h la frigider
  3. Dupa 1h se scoate aluatul de la frigider si se imparte in doua parti egale. O parte se lucreaza, o parte se pastreaza la rece
  4. Aluatul pentru fursecuri se intinde cu sucitorul la o grosime de 3mm, pe planul de lucru presarat in prealabil cu faina, apoi se taie cu o forma rotunda pentru fursecuri cu diametrul de 5-6cm
  5. Fursecurile obtinute se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt, pentru aceasta reteta aveti nevoie de o tava mare si o tava mai mica
  6. Se scoate si a doua bucata de aluat din frigider si se framanta rapid cu partile ramase de la decupat din prima bucata de aluat, se procedeaza la fel pana la finalizarea aluatului
  7. Se preincalzeste cuptorul la 180°C la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  8. Cat timp se incalzeste cuptorul se pregateste rapid o bezea tare din albusuri, zahar pudra si amidon alimentar. Spuma obtinuta se pune intr-un pos cu dui zimtat apoi se formeaza un cerc pe marginea fiecarui fursec lasand un spatiul liber in mijloc
  9. Fursecurile fragede cu unt si bezea, se coc timp 15-20min
  10. Dupa coacere se scot de la cuptor si cat timp sunt inca fierbinti se pune gem in spatiile libere din mijloc. Gemul de fructe se poate pune cu lingurita sau se poate folosi o punga mai rezistenta la care se taie varful unui colt

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile