Non plus ultra, reteta de fursecuri cu bezea

Desert 7110 Ultima actualizare: Dec 18, 2021 Creat: Dec 09, 2021
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 10min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Non plus ultra, reteta de fursecuri cu bezea fara praf de copt. Fursecuri din aluat fraged cu unt umplute cu gem de caise sau la alegere, perfecte pentru sarbatori sau diferite evenimente in familie. Una dintre cele mai bune retete de fursecuri cu bezea incercata de mine. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 2 tavi mari pentru cuptor si un pos cu dui simplu, rotund. Din ingredientele de mai jos ies 30 de bucati de fursecuri cu bezea.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 30 de fursecuri cu bezea
  • Ingrediente pentru bezea
  • In plus pentru uns

Mod de preparare

  1. Intr-un vas se pun ingredientele pentru aluat, faina, untul taiat cubulete, zaharul pudra, zaharul vanilinat, galbenusurile si coaja de lamaie data pe razatoarea cu gauri mici. Cele doua albusuri se pun la frigider
  2. Aluatul se framanta aprox 10-15min sau pana cand devine omogen, apoi se inveleste in folie alimentara si se pune la rece pentru 1h. Intre timp se pregatesc 2 tavi mari pentru cuptor, in fiezare tava se pune hartie de copt
  3. Dupa 1h se presara faina pe planul de lucru, se scoate aluatul fraged de la frigider si se intinde la o grosime de 0,3cm, apoi cu un pahar sau forma rotunda cu diametrul de 5cm, se decupeaza aluatul in rondele, in total vor fi 60 de bucati, 30 de fursecuri in fiecare tava. Ca sa nu se lipeasca aluatul de forma pentru decupat, aceasta se da prin faina. Marginile de aluat ramase se framanta rapid se intind din nou si se decupeaza
  4. Cand toate fursecurile au fost decupate, se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  5. Pentru bezea, intr-un vas se pun cele doua albusuri reci si zaharul prudra, compozitia se mixeaza 5-6min, nu mai mult. Bezeaua formata nu trebuie sa fie tare, aceasta trebuie sa fie usor fluida
  6. Bezeaua din albusuri si zahar pudra se pune intr-un pos cu dui simplu, rotund, apoi se pune pe fiecare disc, sub forma de cupola(in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat)
  7. Fursecurile fragede cu bezea se coc 10min la 180°C, fiecare tava se coace separat, apoi se lasa la racit in tavi
  8. Dupa racirea completa se trece la ungerea fursecurilor, se formeaza perechi prin lipirea cu gem de caise sau alte gemuri la alegere, nu se pune gem in exces, deoarece acesta va curge. Astfel se obtin 30 de bucati de fursecuri cu bezea

Non plus ultra, reteta de fursecuri cu bezea



  • Portii: 10
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 10min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Non plus ultra, reteta de fursecuri cu bezea fara praf de copt. Fursecuri din aluat fraged cu unt umplute cu gem de caise sau la alegere, perfecte pentru sarbatori sau diferite evenimente in familie. Una dintre cele mai bune retete de fursecuri cu bezea incercata de mine. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 2 tavi mari pentru cuptor si un pos cu dui simplu, rotund. Din ingredientele de mai jos ies 30 de bucati de fursecuri cu bezea.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Intr-un vas se pun ingredientele pentru aluat, faina, untul taiat cubulete, zaharul pudra, zaharul vanilinat, galbenusurile si coaja de lamaie data pe razatoarea cu gauri mici. Cele doua albusuri se pun la frigider
  2. Aluatul se framanta aprox 10-15min sau pana cand devine omogen, apoi se inveleste in folie alimentara si se pune la rece pentru 1h. Intre timp se pregatesc 2 tavi mari pentru cuptor, in fiezare tava se pune hartie de copt
  3. Dupa 1h se presara faina pe planul de lucru, se scoate aluatul fraged de la frigider si se intinde la o grosime de 0,3cm, apoi cu un pahar sau forma rotunda cu diametrul de 5cm, se decupeaza aluatul in rondele, in total vor fi 60 de bucati, 30 de fursecuri in fiecare tava. Ca sa nu se lipeasca aluatul de forma pentru decupat, aceasta se da prin faina. Marginile de aluat ramase se framanta rapid se intind din nou si se decupeaza
  4. Cand toate fursecurile au fost decupate, se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  5. Pentru bezea, intr-un vas se pun cele doua albusuri reci si zaharul prudra, compozitia se mixeaza 5-6min, nu mai mult. Bezeaua formata nu trebuie sa fie tare, aceasta trebuie sa fie usor fluida
  6. Bezeaua din albusuri si zahar pudra se pune intr-un pos cu dui simplu, rotund, apoi se pune pe fiecare disc, sub forma de cupola(in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat)
  7. Fursecurile fragede cu bezea se coc 10min la 180°C, fiecare tava se coace separat, apoi se lasa la racit in tavi
  8. Dupa racirea completa se trece la ungerea fursecurilor, se formeaza perechi prin lipirea cu gem de caise sau alte gemuri la alegere, nu se pune gem in exces, deoarece acesta va curge. Astfel se obtin 30 de bucati de fursecuri cu bezea

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile