- Portii: 20
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 12min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Fursecuri cu unt si cacao, reteta de fursecuri crapate, crinkles, biscuiti crapati. Fursecuri fragede si moi, extrem de gustoase, cu gust intens de cacao. Aceste fursecuri se modeleaza usor cu mana, nu aveti de nevoie de forme pentru fursecuri. Pentru a putea obtine fursecuri egale, indicat ar fi sa cantariti fiecare biluta de aluat cu ajutorul unui cantar electronic. Reusita acestei retete consta in folosirea ingredientelor, unt cu minim 82% grasime si cacao de buna calitate. Recomand si reteta de Fursecuri crapate cu portocale
Mod de preparare
- Intr-un vas se pune untul si zaharul, se mixeaza aprox 5min sau pana cand compozitia arata ca o crema usoara
- Se adauga cele doua oua si esenta de vanilie, se mixeaza 1-2min apoi se pune faina, praf de copt si cacao. Aluatul se framanta cu mana sau cu mixerul, pana cand ingredientele uscate sunt bine incorporate
- Se acopera vasul cu folie alimentara si se pune la frigider pentru 1h
- Se incalzeste cuptorul la 190°C, la cuptorul electric selectati progranul caldura sus-jos
- Scoatem aluatul de la frigider si formam bilute de aprox 20g/buc, pe care le tavalim prin zahar pudra, apoi le asezam in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt
- Fursecurile crapate cu cacao se coc 12min, dupa care se lasa la racit
Fursecuri cu unt si cacao, reteta de fursecuri crapate
- Portii: 20
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 12min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Fursecuri cu unt si cacao, reteta de fursecuri crapate, crinkles, biscuiti crapati. Fursecuri fragede si moi, extrem de gustoase, cu gust intens de cacao. Aceste fursecuri se modeleaza usor cu mana, nu aveti de nevoie de forme pentru fursecuri. Pentru a putea obtine fursecuri egale, indicat ar fi sa cantariti fiecare biluta de aluat cu ajutorul unui cantar electronic. Reusita acestei retete consta in folosirea ingredientelor, unt cu minim 82% grasime si cacao de buna calitate. Recomand si reteta de Fursecuri crapate cu portocale
Ingrediente
Mod de preparare
- Intr-un vas se pune untul si zaharul, se mixeaza aprox 5min sau pana cand compozitia arata ca o crema usoara
- Se adauga cele doua oua si esenta de vanilie, se mixeaza 1-2min apoi se pune faina, praf de copt si cacao. Aluatul se framanta cu mana sau cu mixerul, pana cand ingredientele uscate sunt bine incorporate
- Se acopera vasul cu folie alimentara si se pune la frigider pentru 1h
- Se incalzeste cuptorul la 190°C, la cuptorul electric selectati progranul caldura sus-jos
- Scoatem aluatul de la frigider si formam bilute de aprox 20g/buc, pe care le tavalim prin zahar pudra, apoi le asezam in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt
- Fursecurile crapate cu cacao se coc 12min, dupa care se lasa la racit
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Desert