Fursecuri cu unt, cocos si gem

Desert 4668 Ultima actualizare: Sep 06, 2021 Creat: Oct 01, 2020
  • Portii: 5
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 20min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Printre preferatele noastre, aceste fursecuri cu cocos si gem le pregatesc ori de cate ori avem pofta de ceva dulce fie ca le servim dimineata la cafea sau ca gustare intre mese. Eu am folosit gem de caise dar puteti pune orice alt gem care este pe placul vostru. Din ingredientele de mai jos au iesit 20 de bucati de fursecuri cu cocos. Daca va plac fursecurile simple va recomand sa incercati si aceasta reteta de  Fursecuri cu gem

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se incalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus si jos
  2. In vasul de la robot se amesteca ingredientele uscate( faina, nuca de cocos, zaharul, praful de copt) apoi adaugam untul, oul intreg si esenta de vanilie
  3. Compozitia pentru fursecuri se framanta aprox 5-6min sau pana cand vedeti ca aluatul devine omogen pentru a putea fi modelat
  4. Cu ajutorul unei lingurite se ia din compozitie de aluat, cam doua lingurite sunt de ajuns apoi cu ajutorul palmelor se formeaza bilute mici(vezi galeria foto)
  5. Bilutele astfel formate se pun in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt
  6. In mijlocul fiecarei bilute se face o gaura mica, pe care o umplem cu gem(jumatate de lingurita)
  7. Fursecurile se coc 20min la 180°C

Fursecuri cu unt, cocos si gem



  • Portii: 5
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 20min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Printre preferatele noastre, aceste fursecuri cu cocos si gem le pregatesc ori de cate ori avem pofta de ceva dulce fie ca le servim dimineata la cafea sau ca gustare intre mese. Eu am folosit gem de caise dar puteti pune orice alt gem care este pe placul vostru. Din ingredientele de mai jos au iesit 20 de bucati de fursecuri cu cocos. Daca va plac fursecurile simple va recomand sa incercati si aceasta reteta de  Fursecuri cu gem

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se incalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus si jos
  2. In vasul de la robot se amesteca ingredientele uscate( faina, nuca de cocos, zaharul, praful de copt) apoi adaugam untul, oul intreg si esenta de vanilie
  3. Compozitia pentru fursecuri se framanta aprox 5-6min sau pana cand vedeti ca aluatul devine omogen pentru a putea fi modelat
  4. Cu ajutorul unei lingurite se ia din compozitie de aluat, cam doua lingurite sunt de ajuns apoi cu ajutorul palmelor se formeaza bilute mici(vezi galeria foto)
  5. Bilutele astfel formate se pun in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt
  6. In mijlocul fiecarei bilute se face o gaura mica, pe care o umplem cu gem(jumatate de lingurita)
  7. Fursecurile se coc 20min la 180°C

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile