Fursecuri cu gem

Desert 1564 Ultima actualizare: Jun 18, 2020 Creat: Apr 12, 2020
  • Portii: 20 Persoane
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 25min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Fursecurile cu unt si gem de caise sau gem de coacaze sunt perfecte pentru sarbatori sau pentru orice ocazie. Imi place mult aceasta reteta deoarece aluatul nu trebuie tinut la frigider iar timpul pentru preparare/gatire este foarte mic. Eu am umplut aceste fursecuri cu gem de caise dar le puteti umple cu orice alt gem care este pe placul vostru. Din ingredientele de mai jos am obtinut 20buc de fursecuri cu gem. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Untul se scoate de la frigider cu cel putin 10-15min inainte de a incepe framantarea
  2. Se incalzeste cuptorul la 170°C, se pune hartie de copt in tava mare a cuptorului(tava neagra)
  3. In vasul de la robot se mixeaza zaharul(130g) impreuna cu untul(230g) pentru 2-3min
  4. Se adauga galbenusurile de ou, praful de sare si faina(290g)
  5. Aluatul pentru fursecuri se framanta cateva minute sau pana cand aluatul este omogen
  6. Asigurati-va ca de fiecare data luati aceeasi cantitate de aluat pentru formarea bilelor, folosind o lingura pentru supa sau o lingura/cupa pentru inghetata, eu am folosit o cupa mica pentru inghetata, nu luati foarte mult aluat pe lingura, 1/2 lingura cu aluat este suficient pentru a putea forma fursecurile
  7. Cu ajutorul palmelor se formeaza mici bilute de aluat apoi se turtesc foarte putin si se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt, cu degetul mare sau cu un recipient mic si cu baza rotunda se fac mici gaurele in mijlocul bilutelor
  8. In fiecare adancitura se pune 1/2 lingurita de gem, nu puneti foarte mult gem deoarece in timpul coacerii acesta se va prelinge si atunci fursecurie vor avea un aspect neplacut
  9. Fursecurile cu gem se coc 25min la 170°C sau pana cand observati ca devin usor rumene
  10. Cand fursecurile sunt gata se scot pe un gratar metalic pentru a se raci complet, se pastreaza intr-un recipient cu capac la temperatura camerei pana la 4 zile.

Fursecuri cu gem



  • Portii: 20 Persoane
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 25min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Fursecurile cu unt si gem de caise sau gem de coacaze sunt perfecte pentru sarbatori sau pentru orice ocazie. Imi place mult aceasta reteta deoarece aluatul nu trebuie tinut la frigider iar timpul pentru preparare/gatire este foarte mic. Eu am umplut aceste fursecuri cu gem de caise dar le puteti umple cu orice alt gem care este pe placul vostru. Din ingredientele de mai jos am obtinut 20buc de fursecuri cu gem. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Untul se scoate de la frigider cu cel putin 10-15min inainte de a incepe framantarea
  2. Se incalzeste cuptorul la 170°C, se pune hartie de copt in tava mare a cuptorului(tava neagra)
  3. In vasul de la robot se mixeaza zaharul(130g) impreuna cu untul(230g) pentru 2-3min
  4. Se adauga galbenusurile de ou, praful de sare si faina(290g)
  5. Aluatul pentru fursecuri se framanta cateva minute sau pana cand aluatul este omogen
  6. Asigurati-va ca de fiecare data luati aceeasi cantitate de aluat pentru formarea bilelor, folosind o lingura pentru supa sau o lingura/cupa pentru inghetata, eu am folosit o cupa mica pentru inghetata, nu luati foarte mult aluat pe lingura, 1/2 lingura cu aluat este suficient pentru a putea forma fursecurile
  7. Cu ajutorul palmelor se formeaza mici bilute de aluat apoi se turtesc foarte putin si se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt, cu degetul mare sau cu un recipient mic si cu baza rotunda se fac mici gaurele in mijlocul bilutelor
  8. In fiecare adancitura se pune 1/2 lingurita de gem, nu puneti foarte mult gem deoarece in timpul coacerii acesta se va prelinge si atunci fursecurie vor avea un aspect neplacut
  9. Fursecurile cu gem se coc 25min la 170°C sau pana cand observati ca devin usor rumene
  10. Cand fursecurile sunt gata se scot pe un gratar metalic pentru a se raci complet, se pastreaza intr-un recipient cu capac la temperatura camerei pana la 4 zile.

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile