Dovlecel la gratar cu rosii cherry si bilute de mozzarella, o reteta simpla si rapida pentru pranz sau cina din cateva ingrediente la indemana si foarte usor de gasit. Cum se face dovlecelul la gratar? In functie de preferinte pentru aceasta reteta se pot folosi si alte ingrediente, masline fara samburi sau diferite ierburi aromatice.
Mod de preparare
- Dovleceii se spala, se sterg cu un prosop de hartie si se feliaza pe lungime, in functie de preferinte dovleceii pot fi decojiti
- Se aleg opt felii de dovlecel, de preferat feliile mai late, se stropesc cu putin ulei de masline apoi se pun in tigaia grill incinsa. Feliile de dovlecel se tin in tigaie aprox 1min pe fiecare parte, apoi se scot pe un platou, se presara sare si piper dupa gust apoi se lasa la racit
- Intre timp se spala rosiile cherry si se scurg de zer bilutele de mozzarella
- Fiecare rosie se infasoara intr-o felie de doclecel, daca rosiile cherry sunt putin mai mari acestea pot fi taiate in jumatati, deasupra se pune o biluta de mozzarella, la nevoie se pot prinde cu scobitori sau betisoare pentru aperitiv
- La final se stropesc cu ulei de masline si otet balsamic, se presara busuioc verde tocat si usturoi presat
Dovlecel la gratar cu rosii cherry si bilute de mozzarella
- Portii: 2
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 15min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Dovlecel la gratar cu rosii cherry si bilute de mozzarella, o reteta simpla si rapida pentru pranz sau cina din cateva ingrediente la indemana si foarte usor de gasit. Cum se face dovlecelul la gratar? In functie de preferinte pentru aceasta reteta se pot folosi si alte ingrediente, masline fara samburi sau diferite ierburi aromatice.
Ingrediente
Mod de preparare
- Dovleceii se spala, se sterg cu un prosop de hartie si se feliaza pe lungime, in functie de preferinte dovleceii pot fi decojiti
- Se aleg opt felii de dovlecel, de preferat feliile mai late, se stropesc cu putin ulei de masline apoi se pun in tigaia grill incinsa. Feliile de dovlecel se tin in tigaie aprox 1min pe fiecare parte, apoi se scot pe un platou, se presara sare si piper dupa gust apoi se lasa la racit
- Intre timp se spala rosiile cherry si se scurg de zer bilutele de mozzarella
- Fiecare rosie se infasoara intr-o felie de doclecel, daca rosiile cherry sunt putin mai mari acestea pot fi taiate in jumatati, deasupra se pune o biluta de mozzarella, la nevoie se pot prinde cu scobitori sau betisoare pentru aperitiv
- La final se stropesc cu ulei de masline si otet balsamic, se presara busuioc verde tocat si usturoi presat
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Fara carne