Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor, reteta simpla si rapida de dovlecei la cuptor cu legume si sos de rosii. Un preparat usor fara prea multe calorii ce poate fi servit la pranz sau cina alaturi de cateva garnituri simple, mamaliguta, cartofi natur, orez fiert sau piure de cartofi.
Mod de preparare
- Se spala dovleceii, ardeiul si ciupercile, ceapa se decojeste si se spala. Ardeiul gras curatat de cotor si ceapa se taie in cubulete mici, ciupercile se taie in felii subtiri
- Dovleceii se taie pe lungime, miezul de la dovlecei se scoate cu o lingurita
- Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, in uleiul incins se caleste ceapa, ardeiul gras si miezul de la dovlecei pentru aprox 5min, apoi se adauga si ciupercile feliate
- Ciupercile se tin pe foc 10-15min sau pana cand zeama scade complet, timp in care se pune sare si piper dupa gust
- Intre timp se pregateste sosul de rosii si se preincalzeste cuptorul la 190°C
- Intr-o craticioara se pune apa si pasta de rosii, se amesteca bine de cateva ori, apoi se pune la fiert pentru 15min, timp in care se pune sare, piper, busuioc si zahar dupa gust
- Intr-un vas termorezistent se toarna sosul de rosii, apoi se pun dovleceii umpluti. Se introduce vasul in cuptorul preincalzit la 190°C si se tine timp de 30-35min. Optional, in ultimele minute se scoate vasul de la cuptor si se presara cascaval, telemea sau branza cheddar data pe razatoarea cu gauri mari, apoi se introduce din nou vasul la cuptor pentru 5-10min
Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor
- Portii: 4
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 50min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor, reteta simpla si rapida de dovlecei la cuptor cu legume si sos de rosii. Un preparat usor fara prea multe calorii ce poate fi servit la pranz sau cina alaturi de cateva garnituri simple, mamaliguta, cartofi natur, orez fiert sau piure de cartofi.
Ingrediente
Mod de preparare
- Se spala dovleceii, ardeiul si ciupercile, ceapa se decojeste si se spala. Ardeiul gras curatat de cotor si ceapa se taie in cubulete mici, ciupercile se taie in felii subtiri
- Dovleceii se taie pe lungime, miezul de la dovlecei se scoate cu o lingurita
- Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, in uleiul incins se caleste ceapa, ardeiul gras si miezul de la dovlecei pentru aprox 5min, apoi se adauga si ciupercile feliate
- Ciupercile se tin pe foc 10-15min sau pana cand zeama scade complet, timp in care se pune sare si piper dupa gust
- Intre timp se pregateste sosul de rosii si se preincalzeste cuptorul la 190°C
- Intr-o craticioara se pune apa si pasta de rosii, se amesteca bine de cateva ori, apoi se pune la fiert pentru 15min, timp in care se pune sare, piper, busuioc si zahar dupa gust
- Intr-un vas termorezistent se toarna sosul de rosii, apoi se pun dovleceii umpluti. Se introduce vasul in cuptorul preincalzit la 190°C si se tine timp de 30-35min. Optional, in ultimele minute se scoate vasul de la cuptor si se presara cascaval, telemea sau branza cheddar data pe razatoarea cu gauri mari, apoi se introduce din nou vasul la cuptor pentru 5-10min
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Fara carne