- Portii: 8
- Timp de preparare: 2h
- Timp de gatit: 30min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Cornulete pufoase cu iaurt si Nutella, reteta de cornulete fara unt, dar la fel de moi si bune. Potrivite pentru mic dejun sau o gustare dulce, se fac usor iar ingredientele sunt simple. In loc de Nutella puteti pune magiun de prune vor iesi la fel de bune. Va recomand sa incercati si aceasta reteta de Cornulete pufoase cu mac
Spor la lucru si pofta buna!
Mod de preparare
- Pentru aluatul framantat cu mana, se pune faina intr-un vas se adauga oul si galbenusurile, laptele caldut, iaurtul, zaharul si drojdia.
- Aluatul se framanta pana cand devine omogen si neted apoi se lasa la dospit 1h
- Pentru aluatul pregatit la masina de paine, prima data se pun ingredientele lichide apoi faina si drojdia, selectati programul framantare si dospire
- Dupa ce aluatul a dospit frumos, se presara faina pe planul de lucru se pune aluatul si se imparte in doua parti egale
- Fiecare parte de aluat se intinde intr-o foaie rotunda cu 35cm, diametru
- Foaie se taie in opt triunghiuri egale(vezi galeria foto), la baza triunghiului se pune o lingurita cu Nutella iar spre varf se fac doua taieturi mici, apoi se ruleaza de la baza spre varf
- Cornuletele se pun in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt, punem folie alimentara peste cornulete si le lasam la dospit 40min
- Intre timp incalzim cuptorul la 180°C , la cuptorul electric selectati caldura sus-jos
- Inainte de a fi puse la cuptor, cornuletele se ung cu galbenus de ou si lapte
- Timpul de coacere este de 25-30min
- Cornuletele se pudreaza cu zahar cand sunt complet racite
Cornulete pufoase cu iaurt si Nutella
- Portii: 8
- Timp de preparare: 2h
- Timp de gatit: 30min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Cornulete pufoase cu iaurt si Nutella, reteta de cornulete fara unt, dar la fel de moi si bune. Potrivite pentru mic dejun sau o gustare dulce, se fac usor iar ingredientele sunt simple. In loc de Nutella puteti pune magiun de prune vor iesi la fel de bune. Va recomand sa incercati si aceasta reteta de Cornulete pufoase cu mac
Spor la lucru si pofta buna!
Ingrediente
Mod de preparare
- Pentru aluatul framantat cu mana, se pune faina intr-un vas se adauga oul si galbenusurile, laptele caldut, iaurtul, zaharul si drojdia.
- Aluatul se framanta pana cand devine omogen si neted apoi se lasa la dospit 1h
- Pentru aluatul pregatit la masina de paine, prima data se pun ingredientele lichide apoi faina si drojdia, selectati programul framantare si dospire
- Dupa ce aluatul a dospit frumos, se presara faina pe planul de lucru se pune aluatul si se imparte in doua parti egale
- Fiecare parte de aluat se intinde intr-o foaie rotunda cu 35cm, diametru
- Foaie se taie in opt triunghiuri egale(vezi galeria foto), la baza triunghiului se pune o lingurita cu Nutella iar spre varf se fac doua taieturi mici, apoi se ruleaza de la baza spre varf
- Cornuletele se pun in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt, punem folie alimentara peste cornulete si le lasam la dospit 40min
- Intre timp incalzim cuptorul la 180°C , la cuptorul electric selectati caldura sus-jos
- Inainte de a fi puse la cuptor, cornuletele se ung cu galbenus de ou si lapte
- Timpul de coacere este de 25-30min
- Cornuletele se pudreaza cu zahar cand sunt complet racite
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Patiserie