Cornulete pufoase cu iaurt si Nutella

Patiserie 14890 Ultima actualizare: Mar 13, 2024 Creat: Nov 29, 2020
  • Portii: 8
  • Timp de preparare: 2h
  • Timp de gatit: 30min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Cornulete pufoase cu iaurt si Nutella, reteta de cornulete fara unt, dar la fel de moi si bune. Potrivite pentru mic dejun sau o gustare dulce, se fac usor iar ingredientele sunt simple. In loc de Nutella puteti pune magiun de prune vor iesi la fel de bune. Va recomand sa incercati si aceasta reteta de Cornulete pufoase cu mac

Spor la lucru si pofta buna!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 16 cornulete
  • Pentru umplut
  • In plus
  • Optional

Mod de preparare

  1. Pentru aluatul framantat cu mana, se pune faina intr-un vas se adauga oul si galbenusurile, laptele caldut, iaurtul, zaharul si drojdia.
  2. Aluatul se framanta pana cand devine omogen si neted apoi se lasa la dospit 1h
  3. Pentru aluatul pregatit la masina de paine, prima data se pun ingredientele lichide apoi faina si drojdia, selectati programul framantare si dospire
  4. Dupa ce aluatul a dospit frumos, se presara faina pe planul de lucru se pune aluatul si se imparte in doua parti egale
  5. Fiecare parte de aluat se intinde intr-o foaie rotunda cu 35cm, diametru
  6. Foaie se taie in opt triunghiuri egale(vezi galeria foto), la baza triunghiului se pune o lingurita cu Nutella iar spre varf se fac doua taieturi mici, apoi se ruleaza de la baza spre varf
  7. Cornuletele se pun in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt, punem folie alimentara peste cornulete si le lasam la dospit 40min
  8. Intre timp incalzim cuptorul la 180°C , la cuptorul electric selectati caldura sus-jos
  9. Inainte de a fi puse la cuptor, cornuletele se ung cu galbenus de ou si lapte
  10. Timpul de coacere este de 25-30min
  11. Cornuletele se pudreaza cu zahar cand sunt complet racite

Cornulete pufoase cu iaurt si Nutella



  • Portii: 8
  • Timp de preparare: 2h
  • Timp de gatit: 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Cornulete pufoase cu iaurt si Nutella, reteta de cornulete fara unt, dar la fel de moi si bune. Potrivite pentru mic dejun sau o gustare dulce, se fac usor iar ingredientele sunt simple. In loc de Nutella puteti pune magiun de prune vor iesi la fel de bune. Va recomand sa incercati si aceasta reteta de Cornulete pufoase cu mac

Spor la lucru si pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru aluatul framantat cu mana, se pune faina intr-un vas se adauga oul si galbenusurile, laptele caldut, iaurtul, zaharul si drojdia.
  2. Aluatul se framanta pana cand devine omogen si neted apoi se lasa la dospit 1h
  3. Pentru aluatul pregatit la masina de paine, prima data se pun ingredientele lichide apoi faina si drojdia, selectati programul framantare si dospire
  4. Dupa ce aluatul a dospit frumos, se presara faina pe planul de lucru se pune aluatul si se imparte in doua parti egale
  5. Fiecare parte de aluat se intinde intr-o foaie rotunda cu 35cm, diametru
  6. Foaie se taie in opt triunghiuri egale(vezi galeria foto), la baza triunghiului se pune o lingurita cu Nutella iar spre varf se fac doua taieturi mici, apoi se ruleaza de la baza spre varf
  7. Cornuletele se pun in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt, punem folie alimentara peste cornulete si le lasam la dospit 40min
  8. Intre timp incalzim cuptorul la 180°C , la cuptorul electric selectati caldura sus-jos
  9. Inainte de a fi puse la cuptor, cornuletele se ung cu galbenus de ou si lapte
  10. Timpul de coacere este de 25-30min
  11. Cornuletele se pudreaza cu zahar cand sunt complet racite

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Patiserie

Newsletter

Fii la curent cu noutatile