- Portii: 12
- Timp de preparare: 1h 30min
- Timp de gatit: 25min
- Dificultate:
Mediu
Tiparire
Cornulete pufoase cu mac, o reteta simpla de cornulete care se face rapid si usor. Aceste cornuri se pot umple si cu nuca, rahat, magiun de prune sau nutella. Indiferent ce umplutura alegeti va asigur ca veti fi multumiti de rezultat. Din ingredientele de mai jos veti obtine 24 de cornulete moi, pufoase si apetisante.
Ingrediente
Mod de preparare
- Pentru inceput vom pregati o maia din lapte, zahar, faina si drojdie, ingredientele pentru maia se amesteca pana cand aceasta nu mai prezinta cocoloase apoi se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa la dospit 10min
- Separat in vasul pentru framantare se pun ingredientele pentru aluat, se toarna maiaua dospita si se incepe framantarea, eu am framantat aluatul la robot timp de 15min la viteza medie
- Se acopera vasul cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie, aluatul pentru cornulete se lasa la dospit 1h
- Intre timp pregatim umplutura, se amesteca macul macinat impreuna cu zaharul apoi se toarna laptele fierbinte, compozitia se amesteca pana cand devine o pasta mai groasa
- Incalzim cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
- Pregatim doua tavi mari, eu am folosit cele doua tavi ale cuptorului pe care le-am acoperit cu hartie de copt
- Infainam planul de lucru, punem aluatul dospit si il impartim in patru parti egale, apoi dam forma unei bile fiecarei parti
- Presaram din nou putina faina pe planul de lucru si intindem bila de aluat(restul de aluat ramane acoperit cu folie alimentara, pana la utilizare) sub forma unui cerc cu 25cm, diametru, pe care il impartim in patru triunghiuri mari, apoi fiecare triunghi se taie in doua, dintr-o foaie de aluat intinsa trebuie sa rezulte 8 cornulete(vezi galeria foto de mai sus)
- Se pune cate o lingurita cu mac la baza triunghiului apoi se ruleaza spre varf, cornulete astfel formate se pun in tava, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit 15-20min, apoi se ung cu galbenus de ou si lapte
- Timp de coacere 25min la 180°C
Cornulete pufoase cu mac
- Portii: 12
- Timp de preparare: 1h 30min
- Timp de gatit: 25min
- Calorii: -
- Dificultate:
Mediu
Cornulete pufoase cu mac, o reteta simpla de cornulete care se face rapid si usor. Aceste cornuri se pot umple si cu nuca, rahat, magiun de prune sau nutella. Indiferent ce umplutura alegeti va asigur ca veti fi multumiti de rezultat. Din ingredientele de mai jos veti obtine 24 de cornulete moi, pufoase si apetisante.
Ingrediente
Mod de preparare
- Pentru inceput vom pregati o maia din lapte, zahar, faina si drojdie, ingredientele pentru maia se amesteca pana cand aceasta nu mai prezinta cocoloase apoi se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa la dospit 10min
- Separat in vasul pentru framantare se pun ingredientele pentru aluat, se toarna maiaua dospita si se incepe framantarea, eu am framantat aluatul la robot timp de 15min la viteza medie
- Se acopera vasul cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie, aluatul pentru cornulete se lasa la dospit 1h
- Intre timp pregatim umplutura, se amesteca macul macinat impreuna cu zaharul apoi se toarna laptele fierbinte, compozitia se amesteca pana cand devine o pasta mai groasa
- Incalzim cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
- Pregatim doua tavi mari, eu am folosit cele doua tavi ale cuptorului pe care le-am acoperit cu hartie de copt
- Infainam planul de lucru, punem aluatul dospit si il impartim in patru parti egale, apoi dam forma unei bile fiecarei parti
- Presaram din nou putina faina pe planul de lucru si intindem bila de aluat(restul de aluat ramane acoperit cu folie alimentara, pana la utilizare) sub forma unui cerc cu 25cm, diametru, pe care il impartim in patru triunghiuri mari, apoi fiecare triunghi se taie in doua, dintr-o foaie de aluat intinsa trebuie sa rezulte 8 cornulete(vezi galeria foto de mai sus)
- Se pune cate o lingurita cu mac la baza triunghiului apoi se ruleaza spre varf, cornulete astfel formate se pun in tava, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit 15-20min, apoi se ung cu galbenus de ou si lapte
- Timp de coacere 25min la 180°C
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Patiserie