- Portii: 5
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 20min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Cornulete fragede cu untura din osanza de porc si smantana, cornulete cu magiun sau rahat. Reteta simpla, rapida si economica de cornulete din aluat fraged fara drojdie sau praf de copt, din trei ingrediente simple si accesibile, untura, smantana si faina. Aceste cornulete pot fi pregatite cand avem pofta de ceva dulce si rapid pregatit in casa sau in preajma sarbatorilor, Recomand si aceasta reteta de Cornulete fragede cu magiun sau rahat din aluat cu untura
Mod de preparare
- In vasul pentru framantare se pune faina, untura rece de porc si smantana. Aluatul pentru cornulete se framanta la robot aprox 6-7min sau pana cand devine omogen si se dezlipeste de peretii vasului
- Dupa framantare aluatul se imparte in doua parti, o parte se pastreaza la rece, o parte se intinde cu sucitorul la o grosime de 5mm, pe planul de lucru presarat in prealabil cu faina
- Aluatul pentru cornulete se taie cu o forma rotunda cu diametrul de 7cm, se pune umplutura, magiun de prune sau rahat, apoi se formeaza cornuletele, in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat, se procedeaza la fel si cu a doua parte de de aluat, marginile ramase de la decupat se framanta rapid se intinde aluatul cu sucitorul si se taie cu forma rotunda pana la finalizarea aluatului
- Cornuletele fragede cu untura si smantana se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de o tava mare si o tava mai mica
- Cornuletele cu untura se coc 20min in cuptorul preincalzit la 170°C
- Dupa coacere cornuletele fragede se lasa la racit in tava apoi se tavalesc sau se pudreaza cu zahar pudra amestecat in prealabil cu zahar vanilinat
Cornulete fragede cu untura si smantana
- Portii: 5
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 20min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Cornulete fragede cu untura din osanza de porc si smantana, cornulete cu magiun sau rahat. Reteta simpla, rapida si economica de cornulete din aluat fraged fara drojdie sau praf de copt, din trei ingrediente simple si accesibile, untura, smantana si faina. Aceste cornulete pot fi pregatite cand avem pofta de ceva dulce si rapid pregatit in casa sau in preajma sarbatorilor, Recomand si aceasta reteta de Cornulete fragede cu magiun sau rahat din aluat cu untura
Ingrediente
Mod de preparare
- In vasul pentru framantare se pune faina, untura rece de porc si smantana. Aluatul pentru cornulete se framanta la robot aprox 6-7min sau pana cand devine omogen si se dezlipeste de peretii vasului
- Dupa framantare aluatul se imparte in doua parti, o parte se pastreaza la rece, o parte se intinde cu sucitorul la o grosime de 5mm, pe planul de lucru presarat in prealabil cu faina
- Aluatul pentru cornulete se taie cu o forma rotunda cu diametrul de 7cm, se pune umplutura, magiun de prune sau rahat, apoi se formeaza cornuletele, in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat, se procedeaza la fel si cu a doua parte de de aluat, marginile ramase de la decupat se framanta rapid se intinde aluatul cu sucitorul si se taie cu forma rotunda pana la finalizarea aluatului
- Cornuletele fragede cu untura si smantana se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de o tava mare si o tava mai mica
- Cornuletele cu untura se coc 20min in cuptorul preincalzit la 170°C
- Dupa coacere cornuletele fragede se lasa la racit in tava apoi se tavalesc sau se pudreaza cu zahar pudra amestecat in prealabil cu zahar vanilinat
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Patiserie