- Portii: 5
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 20min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Cornulete cu untura, umplute cu magiun de prune sau rahat. Reteta veche de cornulete fragede facute in casa din aluat cu untura si cateva ingrediente simple si la indemana. Aceste cornulete fragede se pregatesc de obicei in preajma sarbatorilor de iarna dar se pot pregati oricand avem pofta de ceva dulce preparat in casa deoarece se fac usor si rapid. Cornuletele se pastreaza in cutii metalice cu capac astfel ca pot fi pregatite cu cateva zile inainte de orice eveniment.
Mod de preparare
- Intr-un vas se pune laptele caldut, zaharul si drojdia proaspata, se amesteca bine de cateva ori pana cand drojdia este dizolvata complet, apoi se adauga oul, faina, untura rece si sarea
- Aluatul pentru cornulete se framanta 10-15min sau pana cand devine omogen, la final se da o forma de bila si se pune intr-un vas curat, se acopera vasul cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 30min la temperatura camerei
- Dupa acest timp se rastoarna aluatul pe planul de lucru si se imparte in doua bucati egale
- Fiecare bucata de aluat se intinde in forma de cerc cu diametrul de 40cm apoi se taie in patru, astfel se obtin 4 triunghiuri mari, apoi din fiecare triunghi se formeaza alte triunghiuri mai mici, in functie de cat de mici sau mari vreti sa faceti cornuletele, in total se obtin 12-16 cornulete dintr-o bucata intinsa de aluat
- In fiecare triunghi se pune cate o jumatate de lingurita cu magiun de prune sau un cubulet mic de rahat, apoi se ruleaza de la baza spre varf
- Cornuletele astfel formate se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt, apoi se coc in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20-25min
- Cand sunt gata cornuletele se tavalesc prin zahar pudra
Cornulete fragede cu magiun sau rahat din aluat cu untura
- Portii: 5
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 20min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Cornulete cu untura, umplute cu magiun de prune sau rahat. Reteta veche de cornulete fragede facute in casa din aluat cu untura si cateva ingrediente simple si la indemana. Aceste cornulete fragede se pregatesc de obicei in preajma sarbatorilor de iarna dar se pot pregati oricand avem pofta de ceva dulce preparat in casa deoarece se fac usor si rapid. Cornuletele se pastreaza in cutii metalice cu capac astfel ca pot fi pregatite cu cateva zile inainte de orice eveniment.
Ingrediente
Mod de preparare
- Intr-un vas se pune laptele caldut, zaharul si drojdia proaspata, se amesteca bine de cateva ori pana cand drojdia este dizolvata complet, apoi se adauga oul, faina, untura rece si sarea
- Aluatul pentru cornulete se framanta 10-15min sau pana cand devine omogen, la final se da o forma de bila si se pune intr-un vas curat, se acopera vasul cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 30min la temperatura camerei
- Dupa acest timp se rastoarna aluatul pe planul de lucru si se imparte in doua bucati egale
- Fiecare bucata de aluat se intinde in forma de cerc cu diametrul de 40cm apoi se taie in patru, astfel se obtin 4 triunghiuri mari, apoi din fiecare triunghi se formeaza alte triunghiuri mai mici, in functie de cat de mici sau mari vreti sa faceti cornuletele, in total se obtin 12-16 cornulete dintr-o bucata intinsa de aluat
- In fiecare triunghi se pune cate o jumatate de lingurita cu magiun de prune sau un cubulet mic de rahat, apoi se ruleaza de la baza spre varf
- Cornuletele astfel formate se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt, apoi se coc in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20-25min
- Cand sunt gata cornuletele se tavalesc prin zahar pudra
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Patiserie