Cornulete fragede cu nuca, unt si vanilie-reteta de Vanillekipferl

Desert 1931 Ultima actualizare: Apr 12, 2021 Creat: Apr 04, 2021
  • Portii: 12 Persoane
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 15min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Cornulete fragede cu unt, vanilie si nuca, reteta de Vanillekipferl. Sunt usor de pregatit, aluatul este fraged numai bune de servit la ocazii speciale, sarbatori sau cand avem pofta de ceva dulce la cafea sau ceai. Sunt destul de spornice, dintr-o portie ies cam 47 de cornulete. Eu am preferat sa le fac putin mai mari astfel ca am cantarit fiecare bucata de alaut,15g/buc dar le puteti face si mai mici, in acest caz cantariti bucati mici de 10g/buc. Se pregatesc usor cu ingrediente putine, un aluat simplu dar foarte fraged pentru cornulete fara praf de copt. Recomand si aceasta reteta usor de facut de Cornulete fragede cu rahat, reteta veche de la bunica mea

Spor la treaba si pofta buna!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat fraged
  • In plus
  • Optional

Mod de preparare

  1. Intr-un vas se pune untul, se mixeaza 10min impreuna cu zaharul apoi se adauga oul, zaharul vanilinat si praful de sare, se mixeaza 2-3min, se adauga faina si nuca macinata se mixeaza alte 2-3min sau pana cand aluatul este omogen
  2. Aluatul rezultat se pune intr-o folie alimentara, se apasa putin ca sa fie cat mai plat apoi se pune la frigider pentru minim 2h sau peste noapte
  3. Se incalzeste cuptorul la 180°C, selectati progamul caldura sus-jos la cuptorul electric
  4. Se taie o bucata nu foarte mare de aluat cam cat pentru 5 cornulete, restul de aluat se pune inapoi la rece, se rup bucati mici care se cantaresc 15g/buc, se formeaza bilute, apoi se ruleaza sub forma unui cilindru de 8-9cm lungime
  5. Pentru formarea cornuletelor se pune degetul mare la mijlocul cilindrului apoi marginile se aduc usor inspre mijloc
  6. Cornuletele se aseaza in tava si se coc 15min la 180°C, se lasa la racit apoi se tavalesc sau se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar pudra vanilinat

Cornulete fragede cu nuca, unt si vanilie-reteta de Vanillekipferl



  • Portii: 12 Persoane
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 15min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Cornulete fragede cu unt, vanilie si nuca, reteta de Vanillekipferl. Sunt usor de pregatit, aluatul este fraged numai bune de servit la ocazii speciale, sarbatori sau cand avem pofta de ceva dulce la cafea sau ceai. Sunt destul de spornice, dintr-o portie ies cam 47 de cornulete. Eu am preferat sa le fac putin mai mari astfel ca am cantarit fiecare bucata de alaut,15g/buc dar le puteti face si mai mici, in acest caz cantariti bucati mici de 10g/buc. Se pregatesc usor cu ingrediente putine, un aluat simplu dar foarte fraged pentru cornulete fara praf de copt. Recomand si aceasta reteta usor de facut de Cornulete fragede cu rahat, reteta veche de la bunica mea

Spor la treaba si pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Intr-un vas se pune untul, se mixeaza 10min impreuna cu zaharul apoi se adauga oul, zaharul vanilinat si praful de sare, se mixeaza 2-3min, se adauga faina si nuca macinata se mixeaza alte 2-3min sau pana cand aluatul este omogen
  2. Aluatul rezultat se pune intr-o folie alimentara, se apasa putin ca sa fie cat mai plat apoi se pune la frigider pentru minim 2h sau peste noapte
  3. Se incalzeste cuptorul la 180°C, selectati progamul caldura sus-jos la cuptorul electric
  4. Se taie o bucata nu foarte mare de aluat cam cat pentru 5 cornulete, restul de aluat se pune inapoi la rece, se rup bucati mici care se cantaresc 15g/buc, se formeaza bilute, apoi se ruleaza sub forma unui cilindru de 8-9cm lungime
  5. Pentru formarea cornuletelor se pune degetul mare la mijlocul cilindrului apoi marginile se aduc usor inspre mijloc
  6. Cornuletele se aseaza in tava si se coc 15min la 180°C, se lasa la racit apoi se tavalesc sau se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar pudra vanilinat

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile