Chiftelute de cartofi la cuptor cu parmezan

Fara carne 2587 Ultima actualizare: Jul 29, 2023 Creat: Feb 23, 2023
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 50min
  • Dificultate: Usor
Vizualizare
Tiparire

Chiftelute de cartofi la cuptor cu parmezan si usturoi. Reteta de chiftele la cuptor moi, bine rumenite, fragede si foate gustoase din cateva ingrediente simple si ieftine. Pentru aceasta reteta se pot folosi si alte condimente dupa preferinte, in compozitia de cartofi se poate pune o lingurita de ceapa granulata, cimbru sau condimente pentru cartofi la cuptor. Pentru tavalit, fulgii de porumb pot fi amestecati cu fulgi de chili daca va plac chiftelele mai picante. Servite la cina ca fel principal alaturi de o salata de cruditati sau sos din iaurt grecesc sau iaurt simplu amestecat cu putin marar, sare si piper ori la pranz pe post de garnitura. Din ingredientele de mai jos au iesit 20 de chiftele de cartofi cu parmezan. 

Pofta buna si spor la lucru!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru compozitia de chiftelute
  • Ingrediente pentru tavalit

Mod de preparare

  1. Cartofii spalati si decojiti se pun intregi la fiert in apa cu putina sare, cand cartofii sunt fierti se scot pe o farfurie si se lasa cateva minute bune la racit. Cartofii fierti se zdrobesc cu o presa sau un tel pentru piure, apoi se adauga galbenusul, usturoiul granulat, parmezanul, sare si piper se pune dupa gust
  2. Separat intr-un vas mai mic se bate albusul ramas impreuna cu cele doua oua, in alt vas mai mic se pun fulgii de porumb macinati la robot, peste care se adauga doua lingurite de boia de ardei
  3. Cu o lingura se ia din compozitia de cartofi si se formeaza chiftelute plate, rotunde sau ovale in functie de preferinte
  4. Fiecare chifteluta se tavaleste prin ou batut apoi prin fulgi de porumb si boia, chiftelele obtinute se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt. Inainte de a fi puse la cuptor acestea se stropesc cu putin ulei de masline sau ulei de floarea soarelui
  5. Chiftelutele de cartofi cu parmezan se tin in cuptor 15min la 200°C, cuptor preincalzit, program ventilatie

Chiftelute de cartofi la cuptor cu parmezan



  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 50min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Chiftelute de cartofi la cuptor cu parmezan si usturoi. Reteta de chiftele la cuptor moi, bine rumenite, fragede si foate gustoase din cateva ingrediente simple si ieftine. Pentru aceasta reteta se pot folosi si alte condimente dupa preferinte, in compozitia de cartofi se poate pune o lingurita de ceapa granulata, cimbru sau condimente pentru cartofi la cuptor. Pentru tavalit, fulgii de porumb pot fi amestecati cu fulgi de chili daca va plac chiftelele mai picante. Servite la cina ca fel principal alaturi de o salata de cruditati sau sos din iaurt grecesc sau iaurt simplu amestecat cu putin marar, sare si piper ori la pranz pe post de garnitura. Din ingredientele de mai jos au iesit 20 de chiftele de cartofi cu parmezan. 

Pofta buna si spor la lucru!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Cartofii spalati si decojiti se pun intregi la fiert in apa cu putina sare, cand cartofii sunt fierti se scot pe o farfurie si se lasa cateva minute bune la racit. Cartofii fierti se zdrobesc cu o presa sau un tel pentru piure, apoi se adauga galbenusul, usturoiul granulat, parmezanul, sare si piper se pune dupa gust
  2. Separat intr-un vas mai mic se bate albusul ramas impreuna cu cele doua oua, in alt vas mai mic se pun fulgii de porumb macinati la robot, peste care se adauga doua lingurite de boia de ardei
  3. Cu o lingura se ia din compozitia de cartofi si se formeaza chiftelute plate, rotunde sau ovale in functie de preferinte
  4. Fiecare chifteluta se tavaleste prin ou batut apoi prin fulgi de porumb si boia, chiftelele obtinute se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt. Inainte de a fi puse la cuptor acestea se stropesc cu putin ulei de masline sau ulei de floarea soarelui
  5. Chiftelutele de cartofi cu parmezan se tin in cuptor 15min la 200°C, cuptor preincalzit, program ventilatie

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Fara carne

Newsletter

Fii la curent cu noutatile