Chiftelute de cartofi cu parmezan si marar

Fara carne 582 Ultima actualizare: Jun 05, 2021 Creat: Jun 05, 2021
  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 20min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Chiftelute de cartofi cu parmezan si marar, reteta simpla de chiftele fara carne, satioasa si usor de preparat. Servite ca aperitiv sau fel principal langa o salata proaspata sau legume la gratar, un meniu excelent pentru intraga familie.

Ingrediente

  • In plus
  • Optional

Mod de preparare

  1. Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie in cubulete si se pun la fiert pentru 20min, apoi se strecoara si se pregatesc ca pentru piure, compozitia se lasa sa stea cateva minute bune, pana se raceste putin. Se adauga parmezanul ras, ouale intregi, pesmetul, frunzele tocate de marar, usturoiul zdrobit, sare si piper se pune dupa gust
  2. Din compozitia pentru chiftelute se pot forma bilute mai mici sau bilute mai mari care se apasa usor cu palmele apoi se tavalesc prin pesmet
  3. Chiftelutele de cartofi cu parmezan se prajesc in uleiul incins la foc mediu pana se rumenesc frumos pe fiecare parte, apoi se scot pe un platou sau farfurie acoperita in prealabil cu prosop de hartie

Chiftelute de cartofi cu parmezan si marar



  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 20min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Chiftelute de cartofi cu parmezan si marar, reteta simpla de chiftele fara carne, satioasa si usor de preparat. Servite ca aperitiv sau fel principal langa o salata proaspata sau legume la gratar, un meniu excelent pentru intraga familie.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie in cubulete si se pun la fiert pentru 20min, apoi se strecoara si se pregatesc ca pentru piure, compozitia se lasa sa stea cateva minute bune, pana se raceste putin. Se adauga parmezanul ras, ouale intregi, pesmetul, frunzele tocate de marar, usturoiul zdrobit, sare si piper se pune dupa gust
  2. Din compozitia pentru chiftelute se pot forma bilute mai mici sau bilute mai mari care se apasa usor cu palmele apoi se tavalesc prin pesmet
  3. Chiftelutele de cartofi cu parmezan se prajesc in uleiul incins la foc mediu pana se rumenesc frumos pe fiecare parte, apoi se scot pe un platou sau farfurie acoperita in prealabil cu prosop de hartie

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Fara carne

Newsletter

Fii la curent cu noutatile