Chec cu cafea

Desert 3071 Ultima actualizare: Jan 26, 2022 Creat: Nov 19, 2021
  • Portii: 8
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 40min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Chec simplu, pufos si aromat cu cafea. Desert simplu si rapid pentru mic dejun sau gustare dulce pentru iubitorii de cafea. Reteta pentru acest chec este cat se poate de simpla cu ingrediente pe care sigur le aveti in bucatarie. Pentru ornat puteti pregati o glazura simpla din zahar pudra si cafea peste care sa presarati nuci, alune sau arahide prajite ori puteti orna cu ciocolata topita sau si mai simplu doar pudrat cu zahar pudra. Recomad si aceasta reteta de Chec pufos si aromat cu lamaie

Spor la treaba si pofta buna!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru chec simplu cu cafea
  • Ingrediente pentru glazura cu cafea
  • In plus

Mod de preparare

  1. Pentru inceput, se preincalzeste cuptorul la 180°C si se pregateste forma pentru chec. Forma pentru chec se unge cu unt apoi se tapeteaza cu faina. Pentru acest chec eu am folosit o forma rotunda, forma pentru guguluf cu diametrul de 22cm
  2. Intr-un vas se pun ouale intregi si zaharul, se mixeaza 10-15min sau pana cand, zaharul este topit complet si compozitia devine ca o spuma
  3. Se adauga uleiul, esenta de vanilie si 100ml de espresso rece, se mixeaza pentru cateva minute apoi se adauga faina si praful de copt, din nou se mixeaza pentru cateva minute sau pana cand faina este bine incorporata in compozitia pentru chec
  4. Compozitia pentru chec se toarna in forma pregatita in prealabil apoi se introduce in cuptorul preincalzit si se coace 40min la 180°C, se face proba cu scobitoarea pentru a verifica daca este copt. Dupa coacere se lasa cateva minute in forma apoi se rastoarna pe un gratar metalic si se lasa la racit
  5. Pentru glazura, intr-un vas mai mic se pune zaharul pudra si 2 linguri de espresso. Compozitia se amesteca pana cand devine omogena si usor fluida apoi se toarna in fir subtire peste chec

Chec cu cafea



  • Portii: 8
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 40min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Chec simplu, pufos si aromat cu cafea. Desert simplu si rapid pentru mic dejun sau gustare dulce pentru iubitorii de cafea. Reteta pentru acest chec este cat se poate de simpla cu ingrediente pe care sigur le aveti in bucatarie. Pentru ornat puteti pregati o glazura simpla din zahar pudra si cafea peste care sa presarati nuci, alune sau arahide prajite ori puteti orna cu ciocolata topita sau si mai simplu doar pudrat cu zahar pudra. Recomad si aceasta reteta de Chec pufos si aromat cu lamaie

Spor la treaba si pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru inceput, se preincalzeste cuptorul la 180°C si se pregateste forma pentru chec. Forma pentru chec se unge cu unt apoi se tapeteaza cu faina. Pentru acest chec eu am folosit o forma rotunda, forma pentru guguluf cu diametrul de 22cm
  2. Intr-un vas se pun ouale intregi si zaharul, se mixeaza 10-15min sau pana cand, zaharul este topit complet si compozitia devine ca o spuma
  3. Se adauga uleiul, esenta de vanilie si 100ml de espresso rece, se mixeaza pentru cateva minute apoi se adauga faina si praful de copt, din nou se mixeaza pentru cateva minute sau pana cand faina este bine incorporata in compozitia pentru chec
  4. Compozitia pentru chec se toarna in forma pregatita in prealabil apoi se introduce in cuptorul preincalzit si se coace 40min la 180°C, se face proba cu scobitoarea pentru a verifica daca este copt. Dupa coacere se lasa cateva minute in forma apoi se rastoarna pe un gratar metalic si se lasa la racit
  5. Pentru glazura, intr-un vas mai mic se pune zaharul pudra si 2 linguri de espresso. Compozitia se amesteca pana cand devine omogena si usor fluida apoi se toarna in fir subtire peste chec

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile