Cascaval pane

Fara carne 988 Ultima actualizare: Feb 11, 2024 Creat: Nov 23, 2023
  • Portii: 3
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 10min
  • Dificultate: Usor
Vizualizare
Tiparire

Cascaval pane, reteta de cascaval prajit in crusta crocanta, topit in interior, pare are o reteta foarte simpla dar de cele mai multe ori rezultatul nu este cel asteptat. Cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand pregatiti reteta de cascaval pane: folositi cascaval de calitate, nu taiati cascavalul in felii foarte subtiri, tineti cascavalul feliat minim 2h la frigider sau 30min la congelator pana cand este bine intarit, treceti feliile de cascaval de doua ori prin faina si ou batut, la final prin pesmet, crusta trebuie sa acopere toata suprafata, se insinsta asupra colturilor si marginilor, acestea trebuie sa fie bine acoperite, folositi mai mult ulei decat de obicei, astfel nu este nevoie sa intoarceti felile de cascaval in timpul prajirii, serviti imediat cat e fierbinte si topit in interior. Cum se face cascavalul pane?

Spor la lucru si pofta buna!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru cascaval pane

Mod de preparare

  1. Se feliaza cascavalul in felii groase de aprox 2cm. Feliile taiate de cascaval se aseaza pe o farfurie si se tin la frigider minim 2h sau la congelator 30min
  2. Intr-un vas mai adanc, se bat ouale cu un praf de sare pana se lichefiaza, faina si pesmetul se pun in doua farfurii separate
  3. Pentru o crusta crocanta si rezistenta, feliile de cascaval se dau prin faina, ou batut din nou prin faina si ou batut apoi prin pesmet
  4. Se pune uleiul la incins, cand uleiul este bine incins se pun feliile de cascaval la prajit. Pentru prajire eu folosesc o cratita mica cu fund dublu in care pun 350ml de ulei, pun la prajit 2 felii de cascaval nu mai mult, prajirea dureaza aprox 1min, astfel nu este necesar sa intorc feliile de cascaval in timp ce se prajesc iar cand sunt frumos rumenite le scot de la prajit cu un cleste apoi le asez pe un platou acoperit in prealabil cu prosop de hartie

Cascaval pane



  • Portii: 3
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 10min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Cascaval pane, reteta de cascaval prajit in crusta crocanta, topit in interior, pare are o reteta foarte simpla dar de cele mai multe ori rezultatul nu este cel asteptat. Cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand pregatiti reteta de cascaval pane: folositi cascaval de calitate, nu taiati cascavalul in felii foarte subtiri, tineti cascavalul feliat minim 2h la frigider sau 30min la congelator pana cand este bine intarit, treceti feliile de cascaval de doua ori prin faina si ou batut, la final prin pesmet, crusta trebuie sa acopere toata suprafata, se insinsta asupra colturilor si marginilor, acestea trebuie sa fie bine acoperite, folositi mai mult ulei decat de obicei, astfel nu este nevoie sa intoarceti felile de cascaval in timpul prajirii, serviti imediat cat e fierbinte si topit in interior. Cum se face cascavalul pane?

Spor la lucru si pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se feliaza cascavalul in felii groase de aprox 2cm. Feliile taiate de cascaval se aseaza pe o farfurie si se tin la frigider minim 2h sau la congelator 30min
  2. Intr-un vas mai adanc, se bat ouale cu un praf de sare pana se lichefiaza, faina si pesmetul se pun in doua farfurii separate
  3. Pentru o crusta crocanta si rezistenta, feliile de cascaval se dau prin faina, ou batut din nou prin faina si ou batut apoi prin pesmet
  4. Se pune uleiul la incins, cand uleiul este bine incins se pun feliile de cascaval la prajit. Pentru prajire eu folosesc o cratita mica cu fund dublu in care pun 350ml de ulei, pun la prajit 2 felii de cascaval nu mai mult, prajirea dureaza aprox 1min, astfel nu este necesar sa intorc feliile de cascaval in timp ce se prajesc iar cand sunt frumos rumenite le scot de la prajit cu un cleste apoi le asez pe un platou acoperit in prealabil cu prosop de hartie

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Fara carne

Newsletter

Fii la curent cu noutatile