Cartofi taranesti cu ceapa si boia

Fara carne 2479 Ultima actualizare: Jan 29, 2024 Creat: Aug 07, 2023
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 35min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Reteta de cartofi taranesti la tigaie este o reteta simpla si rapida, cartofii taranesti pot fi serviti pe post de garnitura sau pot fi pregatiti pentru un pranz rapid si serviti alaturi de o salata de cruditati sau muraturi asortate. Ceapa si boiaua calita dau un gust si o aroma deosebita, un preparat simplu din ingrediente ieftine si la indemana.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru cartofi taranesti

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se aleg cartofii pentru salata, de preferat potriviti ca marime astfel incat sa fiarba in acelasi timp
  2. Cartofii intregi se spala foarte bine in apa rece pana cand apa ramane curata, apoi se asaza intr-o oala, se toarna apa rece peste cartofi, apa sa acopere cartofii cam de 2-3 degete, se adauga putina sare si se pun la fiert la foc potrivit aprox 20-25min sau pana cand sunt patrunsi, se pot testa cu furculita
  3. Cand cartofii sunt fierti, se scurg de apa in care au fiert si se lasa putin la racit apoi se decojesc cu un cutit bine ascutit
  4. Cartofii decojiti se taie in cubulete potrivite pentru salata sau in felii mai groase apoi se pun pe o farfurie
  5. Intr-o tigaie mai adanca se pune uleiul la incins, se adauga ceapa tocata sau taiata julien si se caleste 2-3min la foc potrivit, cat timp se caleste ceapa se adauga sare si piper dupa gust, apoi se pun 2 lingurite de boia de ardei dulce, se amesteca de doua, trei ori si se toarna cartofii pregatiti in prealabil
  6. Cartofii se amesteca in tigaie cu o lingura de lemn, acestia se tin pe foc 1-2min, nu mai mult, se opreste focul, se presara frunze tocate de patrunjel, apoi se acopera tigaia cu capac si se lasa sa stea cateva minute bune inainte de servire

Cartofi taranesti cu ceapa si boia



  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 35min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta de cartofi taranesti la tigaie este o reteta simpla si rapida, cartofii taranesti pot fi serviti pe post de garnitura sau pot fi pregatiti pentru un pranz rapid si serviti alaturi de o salata de cruditati sau muraturi asortate. Ceapa si boiaua calita dau un gust si o aroma deosebita, un preparat simplu din ingrediente ieftine si la indemana.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se aleg cartofii pentru salata, de preferat potriviti ca marime astfel incat sa fiarba in acelasi timp
  2. Cartofii intregi se spala foarte bine in apa rece pana cand apa ramane curata, apoi se asaza intr-o oala, se toarna apa rece peste cartofi, apa sa acopere cartofii cam de 2-3 degete, se adauga putina sare si se pun la fiert la foc potrivit aprox 20-25min sau pana cand sunt patrunsi, se pot testa cu furculita
  3. Cand cartofii sunt fierti, se scurg de apa in care au fiert si se lasa putin la racit apoi se decojesc cu un cutit bine ascutit
  4. Cartofii decojiti se taie in cubulete potrivite pentru salata sau in felii mai groase apoi se pun pe o farfurie
  5. Intr-o tigaie mai adanca se pune uleiul la incins, se adauga ceapa tocata sau taiata julien si se caleste 2-3min la foc potrivit, cat timp se caleste ceapa se adauga sare si piper dupa gust, apoi se pun 2 lingurite de boia de ardei dulce, se amesteca de doua, trei ori si se toarna cartofii pregatiti in prealabil
  6. Cartofii se amesteca in tigaie cu o lingura de lemn, acestia se tin pe foc 1-2min, nu mai mult, se opreste focul, se presara frunze tocate de patrunjel, apoi se acopera tigaia cu capac si se lasa sa stea cateva minute bune inainte de servire

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Fara carne

Newsletter

Fii la curent cu noutatile