Cartofi gratinati cu mozzarella, branza cheddar si smantana

Fara carne 2288 Ultima actualizare: Feb 11, 2024 Creat: Nov 26, 2023
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 1h
  • Dificultate: Usor
Vizualizare
Tiparire

Reteta de cartofi gratinati la cuptor cu mozzarella, branza cheddar si smantana. Cartofi copti cu branzeturi la cuptor, serviti ca fel principal sau pe post de garnitura. Pentru aceasta reteta de cartofi la cuptor se pot folosi si alte tipuri de branza, telemea in loc de branza cheddar iar pentru o crusta aurie care se topeste si se rumeneste frumos in loc de mozzarella se poate folosi cascaval afumat sau simplu. Cum se fac cartofii gratinati?

Ingrediente

  • Ingrediente cartofi gratinati la cuptor

Mod de preparare

  1. Se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
  2. Cartofii fierti in coaja se decojesc si se taie in rondele cu grosimea de 0,5cm, apoi se aseaza intr-un vas termorezistent(30x20x7cm), uns in prelabil cu unt, peste cartofi se presara sare si piper dupa gust
  3. Intr-un vas se amesteca laptele, smantana pentru gatit si branza cheddar data pe razatoarea cu gauri mici, amestecul obtinut se toarna printre fellile de cartofi, mozzarella data pe razatoarea cu gauri mari se presara deasupra, intr-un strat generos
  4. Se introduce vasul in cuptorul preincalzit la 180°C si se tine timp de 30min sau pana cand stratul de mozzarella se rumeneste frumos si formeaza o crusta aurie
  5. Cartofii gratinati la cuptor se servesc imediat ce au fost copti ca fel principal alaturi de diferite salate de cruditati sau pe post de garnitura langa carne la gratar, diverse fripturi, snitele sau chiftele

Cartofi gratinati cu mozzarella, branza cheddar si smantana



  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 1h
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta de cartofi gratinati la cuptor cu mozzarella, branza cheddar si smantana. Cartofi copti cu branzeturi la cuptor, serviti ca fel principal sau pe post de garnitura. Pentru aceasta reteta de cartofi la cuptor se pot folosi si alte tipuri de branza, telemea in loc de branza cheddar iar pentru o crusta aurie care se topeste si se rumeneste frumos in loc de mozzarella se poate folosi cascaval afumat sau simplu. Cum se fac cartofii gratinati?

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
  2. Cartofii fierti in coaja se decojesc si se taie in rondele cu grosimea de 0,5cm, apoi se aseaza intr-un vas termorezistent(30x20x7cm), uns in prelabil cu unt, peste cartofi se presara sare si piper dupa gust
  3. Intr-un vas se amesteca laptele, smantana pentru gatit si branza cheddar data pe razatoarea cu gauri mici, amestecul obtinut se toarna printre fellile de cartofi, mozzarella data pe razatoarea cu gauri mari se presara deasupra, intr-un strat generos
  4. Se introduce vasul in cuptorul preincalzit la 180°C si se tine timp de 30min sau pana cand stratul de mozzarella se rumeneste frumos si formeaza o crusta aurie
  5. Cartofii gratinati la cuptor se servesc imediat ce au fost copti ca fel principal alaturi de diferite salate de cruditati sau pe post de garnitura langa carne la gratar, diverse fripturi, snitele sau chiftele

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Fara carne

Newsletter

Fii la curent cu noutatile