- Portii: 4 Persoane
- Timp de preparare: 5min
- Timp de gatit: 25min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Cartofi aurii, fierti si rumeniti in untura de porc, sunt niste cartofi cu miez cremos si extrem de gustosi. Modul de prepare este unul cat se poate de simplu si rapid. Mult si prea controversata untura de porc de care va marturisesc ca nu ma feresc, este ingredientul "secret" care da un gust aparte acestui preparat delicios. Cartofii aurii pot fi rumeniti si in baie de ulei, in cazul in care nu agreeati untura de porc.
Ingrediente
Mod de preparare
- Cartofii spalati si decojiti se taie in patru, cubulete ceva mai mari sau pot fi taiati pe lungime, in functie de preferinte
- Se pun la fiert in apa cu sare(1 lingurita) pentru 10-15min
- Cu ajutorul unei strecuratoare se scot cartofii si se rumenesc in untura de porc(200g)
- Cand cartofii s-au rumenit frumos pe fiecare parte, se scot pe un prosop de hartie
- Se servesc fierbinti
Cartofi aurii - cartofi fierti si rumeniti in untura de porc sau ulei
- Portii: 4 Persoane
- Timp de preparare: 5min
- Timp de gatit: 25min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Cartofi aurii, fierti si rumeniti in untura de porc, sunt niste cartofi cu miez cremos si extrem de gustosi. Modul de prepare este unul cat se poate de simplu si rapid. Mult si prea controversata untura de porc de care va marturisesc ca nu ma feresc, este ingredientul "secret" care da un gust aparte acestui preparat delicios. Cartofii aurii pot fi rumeniti si in baie de ulei, in cazul in care nu agreeati untura de porc.
Ingrediente
Mod de preparare
- Cartofii spalati si decojiti se taie in patru, cubulete ceva mai mari sau pot fi taiati pe lungime, in functie de preferinte
- Se pun la fiert in apa cu sare(1 lingurita) pentru 10-15min
- Cu ajutorul unei strecuratoare se scot cartofii si se rumenesc in untura de porc(200g)
- Cand cartofii s-au rumenit frumos pe fiecare parte, se scot pe un prosop de hartie
- Se servesc fierbinti
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Fara carne