- Portii: 4
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 50min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Ardei la cuptor cu ciuperci si mozzarella, ardei copti, ardei capia umpluti cu ciuperci si branza. Reteta simpla si gustoasa de ardei cu ciuperci la cuptor serviti pe post de garnitura alaturi de o friptura suculenta sau carne la gratar. Acesti ardei pot fi serviti si ca fel principal alaturi de orez fiert, pilaf de orez sau cartofi natur, sunt gustosi, se prepara usor iar ingredientele folosite pentru aceasta reteta simpla sunt usor de gasit.
Mod de preparare
- Ardeii se spala, se taie pe lungime partea de sus astfel incat partea de jos sa fie mai adanca, se curata de cotor si seminte, dar se pastreaza codita de la ardei si o mica parte din cotor(in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat), ardeii astfel taiati se pun untr-un vas termorezistent, se stropesc cu putin ulei si se pun in cuptorul preincalzit la 200°C, program cu ventilatie la cuptorul electric, pentru 20min
- Intre timp se pregatesc ciupercile, ceapa, rosiile si ardeiul ramas(partea de sus) se taie in cubulete mici, ciupercile spalate se taie in felii subtiri
- Intr-o tigaie mai adanca se topeste untul, peste untul topit se pune ceapa si ardeiul. Acestea se calesc cateva minute la foc potrivit sau pana cand se inmoaie putin, apoi se adauga ciupercile si rosiile. Cat timp acestea sunt pe foc se pune sare, piper si ierburi aromatice dupa gust
- Ciupercile se tin pe foc 10-15min sau pana cand zeama scade complet, se opreste focul apoi se adauga usturoiul presat si frunzele de patrunjel tocate
- In ardeii scosi din cuptor se pun ciupercile, peste ciuperci se pune branza mozzarella data pe razatoarea cu gauri mari, apoi se pun la cuptor pentru inca 10-15min sau pana cand mozzarella se rumeneste frumos
Ardei la cuptor cu ciuperci si mozzarella
- Portii: 4
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 50min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Ardei la cuptor cu ciuperci si mozzarella, ardei copti, ardei capia umpluti cu ciuperci si branza. Reteta simpla si gustoasa de ardei cu ciuperci la cuptor serviti pe post de garnitura alaturi de o friptura suculenta sau carne la gratar. Acesti ardei pot fi serviti si ca fel principal alaturi de orez fiert, pilaf de orez sau cartofi natur, sunt gustosi, se prepara usor iar ingredientele folosite pentru aceasta reteta simpla sunt usor de gasit.
Ingrediente
Mod de preparare
- Ardeii se spala, se taie pe lungime partea de sus astfel incat partea de jos sa fie mai adanca, se curata de cotor si seminte, dar se pastreaza codita de la ardei si o mica parte din cotor(in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat), ardeii astfel taiati se pun untr-un vas termorezistent, se stropesc cu putin ulei si se pun in cuptorul preincalzit la 200°C, program cu ventilatie la cuptorul electric, pentru 20min
- Intre timp se pregatesc ciupercile, ceapa, rosiile si ardeiul ramas(partea de sus) se taie in cubulete mici, ciupercile spalate se taie in felii subtiri
- Intr-o tigaie mai adanca se topeste untul, peste untul topit se pune ceapa si ardeiul. Acestea se calesc cateva minute la foc potrivit sau pana cand se inmoaie putin, apoi se adauga ciupercile si rosiile. Cat timp acestea sunt pe foc se pune sare, piper si ierburi aromatice dupa gust
- Ciupercile se tin pe foc 10-15min sau pana cand zeama scade complet, se opreste focul apoi se adauga usturoiul presat si frunzele de patrunjel tocate
- In ardeii scosi din cuptor se pun ciupercile, peste ciuperci se pune branza mozzarella data pe razatoarea cu gauri mari, apoi se pun la cuptor pentru inca 10-15min sau pana cand mozzarella se rumeneste frumos
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Fara carne