- Portii: 1
- Timp de preparare: 4h
- Timp de gatit: 2h
- Dificultate:
Greu
Tiparire
Zacusca de vinete cu ardei este o mancare de legume proaspete coapte. Principalele ingrediente sunt vinetele, ardeii si ceapa. Mai pot fi adaugate rosii, ciuperci, fasole, morcovi sau dovlecel. Preferata mea este zacusca simpla din vinete, ardei, ceapa si bulion.
Mod de preparare
- Primul lucru de care trebuie sa va ocupati atunci cand aveti de gand sa faceti zacusca sunt borcanele, ele trebuie spalate si puse la uscat
- Vinetele si ardeii se pot coace pe gratar daca va place zacusca cu miros de fum sau pe disc cum fac eu
- Se coc vinetele se decojesc si se pun la scurs, indicat ar fi o sita emailata
- Ardeii se coc, se decojesc si se curata de samburi si cotor
- Dupa ce vinetele s-au scurs se toaca cu un obiect nemetalic, ardeiul copt si ceapa se dau prin masina de tocat
- Se pune uleiul in cratita lasam 2min sa se incalzesca bine si adaugam ceapa tocata impreuna cu 1 lingura de sare, calim ceapa la foc mic aproximativ 25-30min
- Urmeaza vinetele, ardeiul si bulionul, potrivim de sare dupa gust, punem frunzele de dafin, boabele de piper si lasam la fiert la foc domol amestecand destul de des inca 1h 30min
- Cand zacusca este aproape gata puneti borcanele la sterilizat in cuptorul incalzit usor
- Zacusca se pune in borcanele fierbinti, dupa ce ati umplut borcanul se pune cate o aspirina se infileteaza bine si se pune la cald. Borcanele cu zacusca se scot de la patul cald doar cand sunt racite de tot
- Din ingredientele de mai sus mi-au iesit 10 borcane de 350g
Zacusca de vinete
- Portii: 1
- Timp de preparare: 4h
- Timp de gatit: 2h
- Calorii: -
- Dificultate:
Greu
Zacusca de vinete cu ardei este o mancare de legume proaspete coapte. Principalele ingrediente sunt vinetele, ardeii si ceapa. Mai pot fi adaugate rosii, ciuperci, fasole, morcovi sau dovlecel. Preferata mea este zacusca simpla din vinete, ardei, ceapa si bulion.
Ingrediente
Mod de preparare
- Primul lucru de care trebuie sa va ocupati atunci cand aveti de gand sa faceti zacusca sunt borcanele, ele trebuie spalate si puse la uscat
- Vinetele si ardeii se pot coace pe gratar daca va place zacusca cu miros de fum sau pe disc cum fac eu
- Se coc vinetele se decojesc si se pun la scurs, indicat ar fi o sita emailata
- Ardeii se coc, se decojesc si se curata de samburi si cotor
- Dupa ce vinetele s-au scurs se toaca cu un obiect nemetalic, ardeiul copt si ceapa se dau prin masina de tocat
- Se pune uleiul in cratita lasam 2min sa se incalzesca bine si adaugam ceapa tocata impreuna cu 1 lingura de sare, calim ceapa la foc mic aproximativ 25-30min
- Urmeaza vinetele, ardeiul si bulionul, potrivim de sare dupa gust, punem frunzele de dafin, boabele de piper si lasam la fiert la foc domol amestecand destul de des inca 1h 30min
- Cand zacusca este aproape gata puneti borcanele la sterilizat in cuptorul incalzit usor
- Zacusca se pune in borcanele fierbinti, dupa ce ati umplut borcanul se pune cate o aspirina se infileteaza bine si se pune la cald. Borcanele cu zacusca se scot de la patul cald doar cand sunt racite de tot
- Din ingredientele de mai sus mi-au iesit 10 borcane de 350g
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Conserve