- Portii: 10
- Timp de preparare: 40min
- Timp de gatit: 2h 30min
- Dificultate:
Mediu
Vizualizare
Tiparire
Pasta de ardei capia pentru iarna este de fapt un sos dulce si aromat care poate fi folosita la diverse tocanite de porc, vita sau pui la iahnia de fasole, sosuri sau fripturi. Din ingredientele de mai jos mi-au iesit 10 borcane de pasta.
Mod de preparare
- Atunci cand pregatesc diverse conserve pentru iarna primul lucru de care ma ocup sunt borcanele
- Pentru aceasta pasta de ardei capia pentru iarna am folosit borcane de 370ml, pe care le-am spalat in apa calduta cu putin detergent de vase, le-am clatit in doua, trei ape, apoi le-am pus la scurs pe un prosop curat de bucatarie, dupa ce borcanele si capacele s-au uscat le-am asezat in tava, am pus tava la cuptor, si mi-am vazut de treaba. Cand pasta este aproape gata pornesc cuptorul la 50°C si las borcanele la sterilizat pana cand urmeaza sa le folosesc
- Ardeiul capia se spala in doua trei ape, se curata de cotor si seminte apoi se macina prin sita cu gauri mici la masina de tocat carne
- Se incinge uleiul, se pune ardeiul capia macinat si cele 3 linguri de sare si se lasa la fiert 2h si 30min la foc moderat, timp in care se amesteca destul de des, conservantul se pune la fiert in ultimele 10min
- Pasta de ardei capia se pune in borcanele fierbinti se infileteaza si se aseaza la pat cald 2 zile sau pana cand s-au racit complet, apoi se pot pune in camara
Pasta de ardei capia pentru iarna
- Portii: 10
- Timp de preparare: 40min
- Timp de gatit: 2h 30min
- Calorii: -
- Dificultate:
Mediu
Pasta de ardei capia pentru iarna este de fapt un sos dulce si aromat care poate fi folosita la diverse tocanite de porc, vita sau pui la iahnia de fasole, sosuri sau fripturi. Din ingredientele de mai jos mi-au iesit 10 borcane de pasta.
Ingrediente
Mod de preparare
- Atunci cand pregatesc diverse conserve pentru iarna primul lucru de care ma ocup sunt borcanele
- Pentru aceasta pasta de ardei capia pentru iarna am folosit borcane de 370ml, pe care le-am spalat in apa calduta cu putin detergent de vase, le-am clatit in doua, trei ape, apoi le-am pus la scurs pe un prosop curat de bucatarie, dupa ce borcanele si capacele s-au uscat le-am asezat in tava, am pus tava la cuptor, si mi-am vazut de treaba. Cand pasta este aproape gata pornesc cuptorul la 50°C si las borcanele la sterilizat pana cand urmeaza sa le folosesc
- Ardeiul capia se spala in doua trei ape, se curata de cotor si seminte apoi se macina prin sita cu gauri mici la masina de tocat carne
- Se incinge uleiul, se pune ardeiul capia macinat si cele 3 linguri de sare si se lasa la fiert 2h si 30min la foc moderat, timp in care se amesteca destul de des, conservantul se pune la fiert in ultimele 10min
- Pasta de ardei capia se pune in borcanele fierbinti se infileteaza si se aseaza la pat cald 2 zile sau pana cand s-au racit complet, apoi se pot pune in camara
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Conserve