- Portii: 8
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: -
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Reteta de tort fara coacere cu crema mascarpone si cafea este un desert aromat, cu o crema fina si delicata. Un desert pe placul tuturor amatorilor de cafea. Trebuie sa va spun ca prepararea acestui tort dureaza foarte putin, merita sa incercati aceasta reteta extrem de usoara cu un rezultat fantastic de gustos.
Ingrediente
Mod de preparare
- Se macina biscuitii cu cacao si se amesteca cu untul topit
- Punem compozitia de biscuiti intr-o forma pentru tort detasabila cu diametrul de 24cm si cu fundul unui pahar presam cat putem de bine compozitia, punem tava la frigider pentru 30min
- Cu ajutotul unui mixer, mixam crema mascarpone si ricotta impreuna cu zaharul pudra pentru 2min
- Mixam smantana pentru frisca si o punem peste crema de mascarpone
- Pregatim cafeaua solubila, o lingurita de ness si 50ml apa rece, turnam peste crema si amestecam cu o paleta pentru crema, pana se incorporeaza cafeaua, adaugam 30ml lapte rece si mai amestecam putin pana cand crema devine usoara si aerata.
- Scoatem tava de la frigider si punem crema peste blatul de biscuiti si punem din nou tortul la frigider pentru 3h
- Tortul se scoate de la frigider cu cel putin 20min inainte de servire
Tort fara coacere cu crema mascarpone si cafea
- Portii: 8
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: -
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Reteta de tort fara coacere cu crema mascarpone si cafea este un desert aromat, cu o crema fina si delicata. Un desert pe placul tuturor amatorilor de cafea. Trebuie sa va spun ca prepararea acestui tort dureaza foarte putin, merita sa incercati aceasta reteta extrem de usoara cu un rezultat fantastic de gustos.
Ingrediente
Mod de preparare
- Se macina biscuitii cu cacao si se amesteca cu untul topit
- Punem compozitia de biscuiti intr-o forma pentru tort detasabila cu diametrul de 24cm si cu fundul unui pahar presam cat putem de bine compozitia, punem tava la frigider pentru 30min
- Cu ajutotul unui mixer, mixam crema mascarpone si ricotta impreuna cu zaharul pudra pentru 2min
- Mixam smantana pentru frisca si o punem peste crema de mascarpone
- Pregatim cafeaua solubila, o lingurita de ness si 50ml apa rece, turnam peste crema si amestecam cu o paleta pentru crema, pana se incorporeaza cafeaua, adaugam 30ml lapte rece si mai amestecam putin pana cand crema devine usoara si aerata.
- Scoatem tava de la frigider si punem crema peste blatul de biscuiti si punem din nou tortul la frigider pentru 3h
- Tortul se scoate de la frigider cu cel putin 20min inainte de servire
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Desert