Tort fara coacere, cheesecake cu crema de branza, iaurt si frisca, dulce acrisor. Pentru acest tort am folosit fructe din compot, noua ne plac piersicile dar se pot folosi si alte alte fructe, mere, caise, pere sau gutui. Cheesecake fara coacere, un desert rapid cu fructe din compot, racoritor si super delicios.
Cheesecake, tort fara coacere cu crema de branza, iaurt, frisca si fructe din compot
- Portii: 6
- Timp de preparare: 30min
- Timp de gatit: -
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Tort fara coacere, cheesecake cu crema de branza, iaurt si frisca, dulce acrisor. Pentru acest tort am folosit fructe din compot, noua ne plac piersicile dar se pot folosi si alte alte fructe, mere, caise, pere sau gutui. Cheesecake fara coacere, un desert rapid cu fructe din compot, racoritor si super delicios.
Ingrediente
Mod de preparare
- Se scot piersicile din compot si se lasa la scurs
- Biscuitii se macina la robot apoi se amesteca cu untul topit, amestecul se pune intr-o forma rotunda detasabila cu diametrul de 24cm, crusta de biscuiti se preseaza usor cu ajutorul unui pahar cu fund neted
- Pentru crema, intr-un vas mai mare se pune iaurtul, zaharul si branza de vaci, se mixeaza 3-4min
- Gelatina se hidrateaza 5min in apa rece, apoi se topeste pe baie de aburi, se lasa la racit cateva minute si se toarna peste crema de branza
- Frisca se bate separat apoi se adauga treptat in crema, in tot acest timp se foloseste mixerul
- Peste crusta de biscuiti se toarna jumatate din cantitatea de crema, apoi se pun felii de piersici, peste piersici se pune crema ramasa si din nou piersici taiate felii, tava se pune pentru 20-30min la frigider
- Pentru jeleu, din cantitatea totala de 200ml zeama de compot se iau 100ml, se pune gelatina pentru 5min la hidratat apoi se topeste pe baie de aburi, se lasa la racit cateva minute apoi se toarna peste zeama ramasa si se amesteca bine de cateva ori
- Se scoate tava de la frigider si se toarna jeleul peste piersici
- Tortul fara coacere se tine minim 4-5 ore la frigider inainte de servire