Tofu la tigaie cu sos de soia, usturoi si ulei de masline, o reteta extrem de simpla din cateva ingrediente la indemana pentru o salata deosebita, satioasa si plina de arome. Cum se face tofu la tigaie? Tofu aromatizat si rumenit cateva minute la tigaie devine usor crocant si este mult mai gustos.
Mod de preparare
- Intr-o farfurie mai adanca se pregateste rapid o marinada din ulei de masline, sos de soia, usturoi presat, ierburi aromatice dupa gust si piper, se adauga tofu scurs de saramura si taiat in cubulete potrivite, se amesteca usor de cateva ori apoi se lasa deoparte
- Cat timp tofu sta cateva minute in marinada, se pregateste salata. Rosiile cherry se spala si se taie in jumatati, salata se spala si se scurge bine de apa, apoi se taie in fasii subtiri. Intr-un vas se pun rosiile, salata, zeama de lamaie dupa gust, putina sare, ceapa verde si ulei de masline, se amesteca bine de cateva ori apoi se lasa deoparte
- In tigaia incinsa se pun cubuletele de tofu si marinada, tofu se rumeneste pe toate partile, cateva minute la foc potrivit astfel incat sa nu se arda usturoiul
- Cu un cleste pentru bucatarie se scoate tofu din tigaie, se lasa cateva minute la racit apoi se pune in vasul cu salata pregatita in prealabil
Tofu la tigaie
- Portii: 1
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 10min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Tofu la tigaie cu sos de soia, usturoi si ulei de masline, o reteta extrem de simpla din cateva ingrediente la indemana pentru o salata deosebita, satioasa si plina de arome. Cum se face tofu la tigaie? Tofu aromatizat si rumenit cateva minute la tigaie devine usor crocant si este mult mai gustos.
Ingrediente
Mod de preparare
- Intr-o farfurie mai adanca se pregateste rapid o marinada din ulei de masline, sos de soia, usturoi presat, ierburi aromatice dupa gust si piper, se adauga tofu scurs de saramura si taiat in cubulete potrivite, se amesteca usor de cateva ori apoi se lasa deoparte
- Cat timp tofu sta cateva minute in marinada, se pregateste salata. Rosiile cherry se spala si se taie in jumatati, salata se spala si se scurge bine de apa, apoi se taie in fasii subtiri. Intr-un vas se pun rosiile, salata, zeama de lamaie dupa gust, putina sare, ceapa verde si ulei de masline, se amesteca bine de cateva ori apoi se lasa deoparte
- In tigaia incinsa se pun cubuletele de tofu si marinada, tofu se rumeneste pe toate partile, cateva minute la foc potrivit astfel incat sa nu se arda usturoiul
- Cu un cleste pentru bucatarie se scoate tofu din tigaie, se lasa cateva minute la racit apoi se pune in vasul cu salata pregatita in prealabil
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Salate