- Portii: 4
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 1h 10min
- Dificultate:
Usor
Vizualizare
Tiparire
Reteta de tocanita de pui cu ceapa si cartofi, este o reteta simpla de tocana cu sos care poate fi pregatita oricand avem pofta de o mancare satiosa si gustoasa. Pentru aceasta reteta recomand sa folositi carne cu piele si os, pulpe cu os, aripi, spate, ori pui intreg fara piept. Tocanita de pui se fierbe la foc potrivit pentru a obtine acel sos delicios format din ceapa, morcov si ardei. Cartofii pot fi taiati in cubulete sau in patru in functie de marimea acestora. In ultimele minute cat timp tocanita este pe foc se pot pune frunze de telina si patrunjel pentru o aroma deosebita. Recomand si reteta de tocanita simpla fara cartofi Tocanita de pui in sos de ceapa
Mod de preparare
- Carnea de pui transata in bucati potrivite pentru tocanita se lasa sa stea in apa rece 30min, timp in care se schimba apa de doua ori
- Intr-o cratita mai adanca se pune uleiul, ceapa taiata in cubulete, morcovul dat pe razatoarea cu gauri mari si ardeiul capia taiat in cubulete. Legumele se calesc la foc potrivit 2-3min apoi se adauaga bucatile de carne
- Carnea de pui se caleste la foc potrivit pana cand se albeste, se adauga sare, piper si boia de ardei dulce, se amesteca bine de cateva ori apoi se adauga apa fierbinte cat sa acopere carnea
- Tocanita de pui se lasa la fiert timp in care se mai adauga apa fierbinte la nevoie. Cand carnea de pui este aproape fiarta se pun cartofii taiati in cubulete, se adauga din nou apa fierbinte cat sa acopere cartofii si se lasa la fiert
- La final cat timp tocanita este pe foc, in ultimele 5min se pot pune frunzele intregi de patrunjel sau tocate inainte de servire
Tocanita de pui
- Portii: 4
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 1h 10min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Reteta de tocanita de pui cu ceapa si cartofi, este o reteta simpla de tocana cu sos care poate fi pregatita oricand avem pofta de o mancare satiosa si gustoasa. Pentru aceasta reteta recomand sa folositi carne cu piele si os, pulpe cu os, aripi, spate, ori pui intreg fara piept. Tocanita de pui se fierbe la foc potrivit pentru a obtine acel sos delicios format din ceapa, morcov si ardei. Cartofii pot fi taiati in cubulete sau in patru in functie de marimea acestora. In ultimele minute cat timp tocanita este pe foc se pot pune frunze de telina si patrunjel pentru o aroma deosebita. Recomand si reteta de tocanita simpla fara cartofi Tocanita de pui in sos de ceapa
Ingrediente
Mod de preparare
- Carnea de pui transata in bucati potrivite pentru tocanita se lasa sa stea in apa rece 30min, timp in care se schimba apa de doua ori
- Intr-o cratita mai adanca se pune uleiul, ceapa taiata in cubulete, morcovul dat pe razatoarea cu gauri mari si ardeiul capia taiat in cubulete. Legumele se calesc la foc potrivit 2-3min apoi se adauaga bucatile de carne
- Carnea de pui se caleste la foc potrivit pana cand se albeste, se adauga sare, piper si boia de ardei dulce, se amesteca bine de cateva ori apoi se adauga apa fierbinte cat sa acopere carnea
- Tocanita de pui se lasa la fiert timp in care se mai adauga apa fierbinte la nevoie. Cand carnea de pui este aproape fiarta se pun cartofii taiati in cubulete, se adauga din nou apa fierbinte cat sa acopere cartofii si se lasa la fiert
- La final cat timp tocanita este pe foc, in ultimele 5min se pot pune frunzele intregi de patrunjel sau tocate inainte de servire
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Pui