- Portii: 4
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 1h 10min
- Dificultate:
Usor
Vizualizare
Tiparire
Tocanita de pipote si inimi de pui, mancare ieftina si gustoasa cu legume usor de facut si de savurat alaturi de o mamaliguta fierbinte, orez fiert sau piure de cartofi si bineinteles cateva muraturi asortate care se potrivesc foarte bine cu aceasta mancare delicioasa. Recomand si aceasta reteta de Tocanita de pui in sos de ceapa
Mod de preparare
- Pipotele si inimile se spala si se curata de pielita, pipotele de pui se taie in bucati potrivite, in doua sau in trei depinde de marime, inimile de pui se taie in jumatate apoi se pun in apa rece pentru 20-30min
- Intre timp se pune apa la fiert impreuna cu o lingurita de sare, cand apa a inceput sa fiarba se pun inimile si pipotele de pui pentru 30min la fiert
- Dupa acest timp, separat intr-o tigaie mai adanca sau cratita, se incinge uleiul apoi se adauga ceapa taiata julien sau cubulete, ardeiul gras taiat in cubulete si morcovul dat pe razatoarea cu gauri mari sau taiat in cubulete
- Legumele se calesc cateva minute apoi se adauga inimile si pipotele de pui scurse in prealabil de zeama
- Se presara o lingurita de boia, se amesteca bine de cateva ori apoi se adauga apa fierbinte cat sa acopere carnea. Cand tocanita a inceput sa fiarba se adauga sare si piper dupa gust
- Tocanita se tine pe foc aprox 40min sau pana cand inimile si pipotele de pui sunt fierte. Apa fierbinte se adauga putin cate putin la nevoie in timp ce tocanita este pe foc
- Cand tocanita este gata se opreste focul si se adauga frunzele de patrunjel tocate, se acopera tigaia cu capac si se lasa sa stea cateva minute bune inainte de servire
Tocanita de pipote si inimi de pui cu legume
- Portii: 4
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 1h 10min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Tocanita de pipote si inimi de pui, mancare ieftina si gustoasa cu legume usor de facut si de savurat alaturi de o mamaliguta fierbinte, orez fiert sau piure de cartofi si bineinteles cateva muraturi asortate care se potrivesc foarte bine cu aceasta mancare delicioasa. Recomand si aceasta reteta de Tocanita de pui in sos de ceapa
Ingrediente
Mod de preparare
- Pipotele si inimile se spala si se curata de pielita, pipotele de pui se taie in bucati potrivite, in doua sau in trei depinde de marime, inimile de pui se taie in jumatate apoi se pun in apa rece pentru 20-30min
- Intre timp se pune apa la fiert impreuna cu o lingurita de sare, cand apa a inceput sa fiarba se pun inimile si pipotele de pui pentru 30min la fiert
- Dupa acest timp, separat intr-o tigaie mai adanca sau cratita, se incinge uleiul apoi se adauga ceapa taiata julien sau cubulete, ardeiul gras taiat in cubulete si morcovul dat pe razatoarea cu gauri mari sau taiat in cubulete
- Legumele se calesc cateva minute apoi se adauga inimile si pipotele de pui scurse in prealabil de zeama
- Se presara o lingurita de boia, se amesteca bine de cateva ori apoi se adauga apa fierbinte cat sa acopere carnea. Cand tocanita a inceput sa fiarba se adauga sare si piper dupa gust
- Tocanita se tine pe foc aprox 40min sau pana cand inimile si pipotele de pui sunt fierte. Apa fierbinte se adauga putin cate putin la nevoie in timp ce tocanita este pe foc
- Cand tocanita este gata se opreste focul si se adauga frunzele de patrunjel tocate, se acopera tigaia cu capac si se lasa sa stea cateva minute bune inainte de servire
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Pui