Tarta cu branza dulce si sos de zmeura

Desert 835 Ultima actualizare: Jul 25, 2020 Creat: May 03, 2020
  • Portii: 6 Persoane
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 50min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Tarta cu branza dulce si sos de zmeura este un desert fin si delicat. O reteta simpla pe care o poti pregati pentru ati impresiona musafirii sau de ce nu, pentru desertul de weekend! 

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluatul de tarta
  • Ingrediente pentru compozitia de branza
  • Ingrediente pentru sosul de zmeura

Mod de preparare

  1. Pentru inceput pregatim sosul de zmeura, zmeura bine spalata se amesteca cu zaharul se pune intr-o craticioara mica si se fierbe aprox 3-4min, apoi separam samburii printr-o sita deasa, pastram doar sosul de zmeura
  2. Incalzim cuptorul la 170°C
  3. Framantam rapid aluatul pentru tarta, presaram faina pe planul de lucru si intindem aluatul cu sucitorul, am folosit o tava pentru tarta cu diametrul de 30x3,5cm
  4. Intepam aluatul cu furculita din loc in loc si il punem la cuptor pentru 10min
  5. Dupa 10min, scoatem tava de la cuptor si pregatim compozitia de branza
  6. Se amesteca branza de vaci cu zaharul, ouale si coaja de lamaie, se toarna in tava peste aluatul de tarta
  7. Picuram sos de zmeura din loc in loc peste compozitia de branza si cu ajutorul unei scobitori intindem sosul in diferite forme
  8. Tarta cu branza de vaci si sos de zmeura se coace la cuptorul preincalzit (170°C) pentru 50min

Tarta cu branza dulce si sos de zmeura



  • Portii: 6 Persoane
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 50min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Tarta cu branza dulce si sos de zmeura este un desert fin si delicat. O reteta simpla pe care o poti pregati pentru ati impresiona musafirii sau de ce nu, pentru desertul de weekend! 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru inceput pregatim sosul de zmeura, zmeura bine spalata se amesteca cu zaharul se pune intr-o craticioara mica si se fierbe aprox 3-4min, apoi separam samburii printr-o sita deasa, pastram doar sosul de zmeura
  2. Incalzim cuptorul la 170°C
  3. Framantam rapid aluatul pentru tarta, presaram faina pe planul de lucru si intindem aluatul cu sucitorul, am folosit o tava pentru tarta cu diametrul de 30x3,5cm
  4. Intepam aluatul cu furculita din loc in loc si il punem la cuptor pentru 10min
  5. Dupa 10min, scoatem tava de la cuptor si pregatim compozitia de branza
  6. Se amesteca branza de vaci cu zaharul, ouale si coaja de lamaie, se toarna in tava peste aluatul de tarta
  7. Picuram sos de zmeura din loc in loc peste compozitia de branza si cu ajutorul unei scobitori intindem sosul in diferite forme
  8. Tarta cu branza de vaci si sos de zmeura se coace la cuptorul preincalzit (170°C) pentru 50min

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile