- Portii: 6
- Timp de preparare: 25min
- Timp de gatit: 1h 10min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Tarta cu branza de vaci si bezea, prajitura cu branza si spuma din albusuri. Aluat fraged pentru tarta, umplutura aromata cu branza dulce si bezea fina. Un desert de casa delicios si aromat pe care il pregatesc deseori in timpul saptamanii sau in weekend cand avem pofta de ceva dulce. Galbenusurile ramase de la bezea se pot folosi la maioneza, crema de vanilie sau chec.
Mod de preparare
- Intr-un vas se pun ingredientele pentru aluat, faina amestecata in prealabil cu praful de copt, zaharul, oul, sarea si untul rece taiat in cubulete mai mici. Aluatul pentru tarta se framanta la robot sau cu ajutorul unui mixer, pana cand devine omogen
- Se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
- Se presara faina pe planul de lucru, se pune aluatul si se intinde intr-o foaie rotunda de marimea formei pentru copt, forma pentru tarta cu diametrul de 30cm
- Se presara putina faina pe foaia de aluat, se ruleaza pe sucitor apoi se pune in forma pentru tarta. Aluatul pentru tarta se inteapa din loc in loc cu o furculita. Forma pentru tarta nu se unge in prealabil
- Se introduce tava in cuptor pe treapta/nivelul 1 si se tine timp de 10min
- Dupa 10min se scoate tava din cuptor si se lasa la racit pana cand se pregateste umplutura, tot acum se reduce temperatura cuptorului la 170°C
- Intr-un vas se pune branza de vaci, zaharul, ouale, zaharul vanilinat si coaja de lamaie
- Compozitia se mixeaza rapid pana cand devine ca o crema mai groasa
- Umplutura cu branza de vaci se toarna peste aluat, se intinde uniform apoi se pune in cuptor pentru 40min la 170°C
- Dupa 40min se scoate tava din cuptor si se lasa putin la racit pana cand se pregateste bezeaua
- Pentru bezea se mixeaza o spuma tare din albusuri si zahar. Bezeaua obtinuta se intinde uniform peste umplutura cu branza de vaci apoi cu ajutorul unei lingurite se fac mici adancituri in bezea
- Se introduce din nou tava la cuptor si se tine timp de 20min la 170°C
- Cand tarta cu branza de vaci si bezea este gata, se scoate de la cuptor si se lasa la racit apoi se poate felia in portii mai mici sau mai mari
Tarta cu branza de vaci si bezea
- Portii: 6
- Timp de preparare: 25min
- Timp de gatit: 1h 10min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Tarta cu branza de vaci si bezea, prajitura cu branza si spuma din albusuri. Aluat fraged pentru tarta, umplutura aromata cu branza dulce si bezea fina. Un desert de casa delicios si aromat pe care il pregatesc deseori in timpul saptamanii sau in weekend cand avem pofta de ceva dulce. Galbenusurile ramase de la bezea se pot folosi la maioneza, crema de vanilie sau chec.
Ingrediente
Mod de preparare
- Intr-un vas se pun ingredientele pentru aluat, faina amestecata in prealabil cu praful de copt, zaharul, oul, sarea si untul rece taiat in cubulete mai mici. Aluatul pentru tarta se framanta la robot sau cu ajutorul unui mixer, pana cand devine omogen
- Se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
- Se presara faina pe planul de lucru, se pune aluatul si se intinde intr-o foaie rotunda de marimea formei pentru copt, forma pentru tarta cu diametrul de 30cm
- Se presara putina faina pe foaia de aluat, se ruleaza pe sucitor apoi se pune in forma pentru tarta. Aluatul pentru tarta se inteapa din loc in loc cu o furculita. Forma pentru tarta nu se unge in prealabil
- Se introduce tava in cuptor pe treapta/nivelul 1 si se tine timp de 10min
- Dupa 10min se scoate tava din cuptor si se lasa la racit pana cand se pregateste umplutura, tot acum se reduce temperatura cuptorului la 170°C
- Intr-un vas se pune branza de vaci, zaharul, ouale, zaharul vanilinat si coaja de lamaie
- Compozitia se mixeaza rapid pana cand devine ca o crema mai groasa
- Umplutura cu branza de vaci se toarna peste aluat, se intinde uniform apoi se pune in cuptor pentru 40min la 170°C
- Dupa 40min se scoate tava din cuptor si se lasa putin la racit pana cand se pregateste bezeaua
- Pentru bezea se mixeaza o spuma tare din albusuri si zahar. Bezeaua obtinuta se intinde uniform peste umplutura cu branza de vaci apoi cu ajutorul unei lingurite se fac mici adancituri in bezea
- Se introduce din nou tava la cuptor si se tine timp de 20min la 170°C
- Cand tarta cu branza de vaci si bezea este gata, se scoate de la cuptor si se lasa la racit apoi se poate felia in portii mai mici sau mai mari
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Desert