- Portii: 6
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 2h 30min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Supa de oase de vita, cum se face supa de oase cu legume. Supa clara de vita cu oase si zarzavat este o supa concentrata, gustoasa si satioasa care poate fi servita fie cu legume fierte din supa si carne fiarta de pe oase, fie cu taietei sau galuste de gris. In galeria de poze de mai sus gasiti doua variante de servire, ambele la fel de apetisante. Cum se face supa de vita?
Spor la lucru si pofta buna!
Mod de preparare
- Oasele pentru supa de vita se pun in apa rece si se lasa sa stea 30min
- Cat timp oasele stau in apa rece, intr-o oala mai mica se pune apa la fiert, cand apa a inceput sa fiarba se pun oasele de vita si se lasa sa dea cateva clocote aprox 15-20min, timp in care se spumeaza de cate ori este nevoie
- Intre timp se pregatesc legumele pentru supa de oase de vita, acestea se decojesc, se spala si se lasa intregi pe o farfurie, ardeiul gras rosu se curata de cotor si seminte
- Cat timp oasele de vita dau cateva clocote, se pun 4L de apa intr-o oala mare pentru supa, cand apa a inceput sa fiarba se pun oasele de vita si legumele intregi
- Supa din oase de vita se fierbe la foc potrivit, la inceput se spumeaza daca este este nevoie, apoi se pun boabele de piper, coriandru si frunza de dafin, sare se pune dupa gust
- Cand carnea de pe oase este fiarta se pun frunzele intregi de patrunjel si telina, se opreste focul, se acopera oala cu capac si se lasa sa stea cateva minute bune
- Supa din oase de vita poate fi servita dupa ce a fost strecurata cu ajutorul unei site dese, fie cu legume fierte din supa si carne de pe oase, portionate pentru supa fie cu taietei sau galuste de gris, aluatul pentru supa poate fi fiert in apa cu putina sare sau direct in supa, la servire se presara patrunjel proaspat tocat
Supa din oase de vita
- Portii: 6
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 2h 30min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Supa de oase de vita, cum se face supa de oase cu legume. Supa clara de vita cu oase si zarzavat este o supa concentrata, gustoasa si satioasa care poate fi servita fie cu legume fierte din supa si carne fiarta de pe oase, fie cu taietei sau galuste de gris. In galeria de poze de mai sus gasiti doua variante de servire, ambele la fel de apetisante. Cum se face supa de vita?
Spor la lucru si pofta buna!
Ingrediente
Mod de preparare
- Oasele pentru supa de vita se pun in apa rece si se lasa sa stea 30min
- Cat timp oasele stau in apa rece, intr-o oala mai mica se pune apa la fiert, cand apa a inceput sa fiarba se pun oasele de vita si se lasa sa dea cateva clocote aprox 15-20min, timp in care se spumeaza de cate ori este nevoie
- Intre timp se pregatesc legumele pentru supa de oase de vita, acestea se decojesc, se spala si se lasa intregi pe o farfurie, ardeiul gras rosu se curata de cotor si seminte
- Cat timp oasele de vita dau cateva clocote, se pun 4L de apa intr-o oala mare pentru supa, cand apa a inceput sa fiarba se pun oasele de vita si legumele intregi
- Supa din oase de vita se fierbe la foc potrivit, la inceput se spumeaza daca este este nevoie, apoi se pun boabele de piper, coriandru si frunza de dafin, sare se pune dupa gust
- Cand carnea de pe oase este fiarta se pun frunzele intregi de patrunjel si telina, se opreste focul, se acopera oala cu capac si se lasa sa stea cateva minute bune
- Supa din oase de vita poate fi servita dupa ce a fost strecurata cu ajutorul unei site dese, fie cu legume fierte din supa si carne de pe oase, portionate pentru supa fie cu taietei sau galuste de gris, aluatul pentru supa poate fi fiert in apa cu putina sare sau direct in supa, la servire se presara patrunjel proaspat tocat
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Supe