Supa de mazare cu galuste de gris

Supe 3662 Ultima actualizare: Jul 29, 2023 Creat: Mar 08, 2023
  • Portii: 5
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 40min
  • Dificultate: Usor
Vizualizare
Tiparire

Supa de mazare cu galuste de gris moi si pufoase. Reteta simpla de supa de legume cu galuste si mazare congelata sau proaspata. Galuste de gris cu ingrediente cantarite. Supa de mazare poate fi servita indiferent de anotimp mai ales vara, in zilele toride aceasta supa satioasa este mai mult decat suficient deoarece se prepara rapid si usor din cateva ingredinete simple iar timpul petrecut in bucatarie este redus. Recomand si reteta de Supa de pui cu galuste de gris

Ingrediente

  • Ingrediente pentru supa de mazare
  • Ingrediente pentru galuste de gris, ingrediente cantarite

Mod de preparare

  1. Legumele spalate si decojite se taie in cubulete mici, ceapa spalata si decojita se poate pune intreaga la fiert si se scoate inainte de servire sau poate fi taiata in cubulete si calita impreuna cu celelalte legume
  2. Intr-o oala se puna uleiul la incalzit, se adauga legumele, acestea se calesc 2-3min, peste legumele calite se toarna 3L de apa, apoi se lasa la fiert 10-15min
  3. Dupa acest timp se adauga mazarea congelata, cand supa a inceput din nou sa fiarba se lasa pe foc 10min, intre timp se pune sare dupa gust
  4. Dupa 10min se pregatesc galustele de gris. Intr-o farfurie se bate oul intreg cu un praf de sare, peste oul batut se toarna putin cate putin grisul, compozitia pentru galuste de gris se amesteca cu o furculita astfel incat ingredientele sa fie bine incorporate. Cu o lingurita umezita in prealabil in supa se ia din compozitia pentru galuste si se pun rand pe rand la fiert
  5. Dupa 3-4min galustele de gris se stropesc cu putina apa rece astfel galustele se vor umfla si vor deveni pufoase. Galustele de gris se tin la fiert 15min, timp in care la interval de cateva minute se stropesc de doua ori cu apa rece
  6. Cand supa de mazare este gata se pun frunzele de patrunjel, acestea pot fi puse intregi in supa, se acopera oala cu capac si se lasa cateva minute bune apoi se scot inainte de servire sau frunzele de patrunjel pot fi tocate si puse in farfurie in momentul servirii

Supa de mazare cu galuste de gris



  • Portii: 5
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 40min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Supa de mazare cu galuste de gris moi si pufoase. Reteta simpla de supa de legume cu galuste si mazare congelata sau proaspata. Galuste de gris cu ingrediente cantarite. Supa de mazare poate fi servita indiferent de anotimp mai ales vara, in zilele toride aceasta supa satioasa este mai mult decat suficient deoarece se prepara rapid si usor din cateva ingredinete simple iar timpul petrecut in bucatarie este redus. Recomand si reteta de Supa de pui cu galuste de gris

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Legumele spalate si decojite se taie in cubulete mici, ceapa spalata si decojita se poate pune intreaga la fiert si se scoate inainte de servire sau poate fi taiata in cubulete si calita impreuna cu celelalte legume
  2. Intr-o oala se puna uleiul la incalzit, se adauga legumele, acestea se calesc 2-3min, peste legumele calite se toarna 3L de apa, apoi se lasa la fiert 10-15min
  3. Dupa acest timp se adauga mazarea congelata, cand supa a inceput din nou sa fiarba se lasa pe foc 10min, intre timp se pune sare dupa gust
  4. Dupa 10min se pregatesc galustele de gris. Intr-o farfurie se bate oul intreg cu un praf de sare, peste oul batut se toarna putin cate putin grisul, compozitia pentru galuste de gris se amesteca cu o furculita astfel incat ingredientele sa fie bine incorporate. Cu o lingurita umezita in prealabil in supa se ia din compozitia pentru galuste si se pun rand pe rand la fiert
  5. Dupa 3-4min galustele de gris se stropesc cu putina apa rece astfel galustele se vor umfla si vor deveni pufoase. Galustele de gris se tin la fiert 15min, timp in care la interval de cateva minute se stropesc de doua ori cu apa rece
  6. Cand supa de mazare este gata se pun frunzele de patrunjel, acestea pot fi puse intregi in supa, se acopera oala cu capac si se lasa cateva minute bune apoi se scot inainte de servire sau frunzele de patrunjel pot fi tocate si puse in farfurie in momentul servirii

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Supe

Newsletter

Fii la curent cu noutatile