- Portii: 4
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 30min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Supa de legume cu gomboti din ficat de pui si pesmet, supa de legume este cea mai simpla supa pe care o putem pregati intr-un timp foarte scurt din cateva ingrediente simple. Ficatul de pui poate fi pregatit in mai multe variante, ficatel de pui cu ceapa, pate din ficat de pui ori poate fi folosit ca ingredient pentru drob de pui de asemenea se pot face si gomboti din ficat. Supa de legume poate fi inlocuita cu supa de pui strecurata in prealabil, in care se fierbe aluatul si ulterior se pun gombotii fierti. Pentru a nu avea un gust fad, in compozitia pentru gomboti se pune ceva mai mult piper si una sau doua legaturi(depinde de cat de mare este legatura) de frunze de patrunjel bine tocate. Pentru a obtine o supa de legume sau de pui limpede, gombotii se fierb separat in apa.
Mod de preparare
- Legumele pentru supa decojite si spalate se taie in cubulete, ceapa se poate taia in doua sau se poate pune intreaga daca este mai mica
- Intr-o oala se pune uleiul la incins, apoi se calesc legumele cateva minute, se adauga 2L de apa si se lasa la fiert, intre timp se pune sare dupa gust
- Cand legumele sunt aproape fierte se adauga paste pentru supa, gartene, lascute(aluat pentru taietei taiat in romburi sau patratele) sau fundite mici, la final se adauga frunzele de patrunjel tocate si gombotii din ficat de pui
- Pentru gombotii din ficat de pui, ficatul de pui spalat si curatat de pielita se paseaza la robot, peste ficat se pune oul batut, frunzele de patrunjel tocate foarte marunt, sarea, piperul si pesmetul
- Compozitia pentru gomboti se amesteca bine cu o furculita pana cand nu mai prezinta cocoloase, apoi se lasa sa stea cateva minute bune(5-10min) pana cand devine suficient de consistenta ca sa se poata forma gombotii cu mana
- Cat timp compozitia pentru gomboti sta deoparte, se pune apa la fiert
- Cand apa a inceput sa fiarba se formeaza gombotii cu mainile umezite in apa rece se formeaza bilute mai mici apoi se pun la fiert
- Gombotii din ficat de pui cu pesmet se fierb 15min, apoi se scot de la fiert cu o strecuratoare si se pun in supa
- Supa de legume cu gomboti din ficat de pui se lasa sa stea cateva minute bune inainte de servire
Supa de legume cu gomboti din ficat de pui
- Portii: 4
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 30min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Supa de legume cu gomboti din ficat de pui si pesmet, supa de legume este cea mai simpla supa pe care o putem pregati intr-un timp foarte scurt din cateva ingrediente simple. Ficatul de pui poate fi pregatit in mai multe variante, ficatel de pui cu ceapa, pate din ficat de pui ori poate fi folosit ca ingredient pentru drob de pui de asemenea se pot face si gomboti din ficat. Supa de legume poate fi inlocuita cu supa de pui strecurata in prealabil, in care se fierbe aluatul si ulterior se pun gombotii fierti. Pentru a nu avea un gust fad, in compozitia pentru gomboti se pune ceva mai mult piper si una sau doua legaturi(depinde de cat de mare este legatura) de frunze de patrunjel bine tocate. Pentru a obtine o supa de legume sau de pui limpede, gombotii se fierb separat in apa.
Ingrediente
Mod de preparare
- Legumele pentru supa decojite si spalate se taie in cubulete, ceapa se poate taia in doua sau se poate pune intreaga daca este mai mica
- Intr-o oala se pune uleiul la incins, apoi se calesc legumele cateva minute, se adauga 2L de apa si se lasa la fiert, intre timp se pune sare dupa gust
- Cand legumele sunt aproape fierte se adauga paste pentru supa, gartene, lascute(aluat pentru taietei taiat in romburi sau patratele) sau fundite mici, la final se adauga frunzele de patrunjel tocate si gombotii din ficat de pui
- Pentru gombotii din ficat de pui, ficatul de pui spalat si curatat de pielita se paseaza la robot, peste ficat se pune oul batut, frunzele de patrunjel tocate foarte marunt, sarea, piperul si pesmetul
- Compozitia pentru gomboti se amesteca bine cu o furculita pana cand nu mai prezinta cocoloase, apoi se lasa sa stea cateva minute bune(5-10min) pana cand devine suficient de consistenta ca sa se poata forma gombotii cu mana
- Cat timp compozitia pentru gomboti sta deoparte, se pune apa la fiert
- Cand apa a inceput sa fiarba se formeaza gombotii cu mainile umezite in apa rece se formeaza bilute mai mici apoi se pun la fiert
- Gombotii din ficat de pui cu pesmet se fierb 15min, apoi se scot de la fiert cu o strecuratoare si se pun in supa
- Supa de legume cu gomboti din ficat de pui se lasa sa stea cateva minute bune inainte de servire
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Supe