Supa de ciuperci cu smantana

Supe 6818 Ultima actualizare: Jul 29, 2023 Creat: Feb 27, 2023
  • Portii: 3
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 1h
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Reteta simpla de supa de ciuperci cu smantana si usturoi, delicioasa si foarte usor de pregatit din cateva ingrediente simple si ieftine. Supa de ciuperci este o supa consistenta si poate fi servita cu fulgi de chili daca va place supa putin mai picanta, parmezan, crutoane si frunze de ceapa verde. Recomand aceasta reteta simpla de supa pentru un pranz rapid si gustos.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru supa de ciuperci
  • In plus pentru servire

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregatesc ciupercile. In functie de marimea ciupercilor acestea se taie in jumatate apoi in felii cat mai subtiri dupa ce in prealabil au fost bine spalate in apa rece
  2. Separat intr-o oala se pune untul la topit apoi se adauga ceapa taiata in cubulete mici. Ceapa se caleste cateva minute sau pana cand se inmoaie putin apoi se adauga ciupercile feliate, cand apa de la ciuperci s-a evaporat complet se adauga 1/2 lingurita de boia de ardei dulce, se amesteca de cateva apoi se toarna apa fierbinte sau supa strecurata de zarzavat
  3. Cand supa de ciuperci a inceput sa fiarba se pune sare si piper dupa gust
  4. Dupa 30-40min, separat intr-un vas se amesteca smantana cu 2-3 polonice de supa fierbinte, apoi se toarna in oala cu supa, tot acum se pune si usturoiul tocat
  5. Supa de ciuperci cu smantana se mai tine pe foc cateva minute, se opreste focul, se acopera oala cu capac si se lasa sa stea cateva minute bune
  6. La servire se presara fulgi de chili, putin parmezan si frunze de ceapa verde

Supa de ciuperci cu smantana



  • Portii: 3
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 1h
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta simpla de supa de ciuperci cu smantana si usturoi, delicioasa si foarte usor de pregatit din cateva ingrediente simple si ieftine. Supa de ciuperci este o supa consistenta si poate fi servita cu fulgi de chili daca va place supa putin mai picanta, parmezan, crutoane si frunze de ceapa verde. Recomand aceasta reteta simpla de supa pentru un pranz rapid si gustos.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregatesc ciupercile. In functie de marimea ciupercilor acestea se taie in jumatate apoi in felii cat mai subtiri dupa ce in prealabil au fost bine spalate in apa rece
  2. Separat intr-o oala se pune untul la topit apoi se adauga ceapa taiata in cubulete mici. Ceapa se caleste cateva minute sau pana cand se inmoaie putin apoi se adauga ciupercile feliate, cand apa de la ciuperci s-a evaporat complet se adauga 1/2 lingurita de boia de ardei dulce, se amesteca de cateva apoi se toarna apa fierbinte sau supa strecurata de zarzavat
  3. Cand supa de ciuperci a inceput sa fiarba se pune sare si piper dupa gust
  4. Dupa 30-40min, separat intr-un vas se amesteca smantana cu 2-3 polonice de supa fierbinte, apoi se toarna in oala cu supa, tot acum se pune si usturoiul tocat
  5. Supa de ciuperci cu smantana se mai tine pe foc cateva minute, se opreste focul, se acopera oala cu capac si se lasa sa stea cateva minute bune
  6. La servire se presara fulgi de chili, putin parmezan si frunze de ceapa verde

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Supe

Newsletter

Fii la curent cu noutatile