Supa crema de usturoi cu praz si smantana

Supe 1817 Ultima actualizare: Feb 11, 2024 Creat: Feb 09, 2024
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 35min
  • Dificultate: Usor
Vizualizare
Tiparire

Supa crema de usturoi cu praz si smantana este un adevarat deliciu. Cum se face supa crema de usturoi? Un preparat gustos, satios si foarte usor de pregatit. Pregatirea acestei supe dureaza cateva minute si este o optiune excelenta atunci cand nu avem timp sa gatim ceva mai complicat. Supa crema de usturoi este delicioasa servita cu crutoane iar pentru un plus de prospetime presarati putina verdeata tocata. 

Pofta buna si spor la lucru!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru supa crema de usturoi
  • In plus pentru servit

Mod de preparare

  1. Pentru supa crema de usturoi cu praz si smantana avem nevoie de ceapa tocata, praz feliat subtire si 100g de usturoi feliat
  2. Intr-o oala pentru supa, se pune uleiul la incalzit, se adauga ceapa, prazul, 1/2 lingurita cimbru uscat si putina sare, acestea se calesc 3-4min sau pana cand se inmoaie putin, apoi se adauga usturoiul feliat, se reduce focul la minim si se gatesc in continuare pentru 10min, timp in care se amesteca de cate ori este nevoie
  3. Dupa acest timp, se toarna 1,2L apa fierbinte, tot acum se pun si cartofii spalati, decojiti si taiati in cubulete
  4. Supa crema de usturoi se lasa la fiert 25-30min, timp in care se pune sare si piper dupa gust, smantana se adauga la final, apoi se paseaza totul cu ajutorul unui blender sau mixer vertical pana cand se obtine o supa crema mai densa

Supa crema de usturoi cu praz si smantana



  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 35min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Supa crema de usturoi cu praz si smantana este un adevarat deliciu. Cum se face supa crema de usturoi? Un preparat gustos, satios si foarte usor de pregatit. Pregatirea acestei supe dureaza cateva minute si este o optiune excelenta atunci cand nu avem timp sa gatim ceva mai complicat. Supa crema de usturoi este delicioasa servita cu crutoane iar pentru un plus de prospetime presarati putina verdeata tocata. 

Pofta buna si spor la lucru!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru supa crema de usturoi cu praz si smantana avem nevoie de ceapa tocata, praz feliat subtire si 100g de usturoi feliat
  2. Intr-o oala pentru supa, se pune uleiul la incalzit, se adauga ceapa, prazul, 1/2 lingurita cimbru uscat si putina sare, acestea se calesc 3-4min sau pana cand se inmoaie putin, apoi se adauga usturoiul feliat, se reduce focul la minim si se gatesc in continuare pentru 10min, timp in care se amesteca de cate ori este nevoie
  3. Dupa acest timp, se toarna 1,2L apa fierbinte, tot acum se pun si cartofii spalati, decojiti si taiati in cubulete
  4. Supa crema de usturoi se lasa la fiert 25-30min, timp in care se pune sare si piper dupa gust, smantana se adauga la final, apoi se paseaza totul cu ajutorul unui blender sau mixer vertical pana cand se obtine o supa crema mai densa

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Supe

Newsletter

Fii la curent cu noutatile