Supa crema de rosii, o reteta simpla de supa crema cu legume coapte la cuptor, aromata si gustoasa, cu ingrediente simple si ieftine pentru un pranz rapid si delicios. Supa crema de rosii poate fi servita cu paine prajita frecata cu usturoi sau crutoane facute in casa sau din comert. La servire presarati putin parmezan razuit si ulei de masline. Supa crema de rosii este o alternativa la supa clasica de rosii, gustoasa, aromata si poate fi servita atat calda cat si rece.
Mod de preparare
- Se preincalzeste cuptorul la 200°C, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
- Se spala ardeiul gras si rosiile, ceapa se decojeste si se spala, usturoiul curatat se lasa intreg
- Rosiile se taie in patru, la fel si ceapa, ardeiul gras curatat de cotor se taie in fasii mai subtiri
- Legumele pentru supa de rosii se pun intr-un vas termorezistent, se stropesc cu ulei de masline, se presara sarea si se adauga crengutele de cimbru proaspat, se introduce vasul la cuptor pentru 30min la 200°C, program cu ventilatie si 5min la 220°C la functia grill. Recomand folosirea functiei grill in ultimele minute, deoarece datorita acestui procedeu aromele vor fi mai intense iar supa crema de rosii devine mult mai gustoasa
- Dupa acest timp se scoate vasul de la cuptor iar legumele coapte impreuna cu zeama se toarna intr-un blender sau intr-un recipient adecvat pentru mixerul vertical
- Legumele se paseaza in blender pana cand se obtine o supa crema fina, la nevoie se mai adauga putina sare
Supa crema de rosii
- Portii: 2
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 35min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Supa crema de rosii, o reteta simpla de supa crema cu legume coapte la cuptor, aromata si gustoasa, cu ingrediente simple si ieftine pentru un pranz rapid si delicios. Supa crema de rosii poate fi servita cu paine prajita frecata cu usturoi sau crutoane facute in casa sau din comert. La servire presarati putin parmezan razuit si ulei de masline. Supa crema de rosii este o alternativa la supa clasica de rosii, gustoasa, aromata si poate fi servita atat calda cat si rece.
Ingrediente
Mod de preparare
- Se preincalzeste cuptorul la 200°C, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
- Se spala ardeiul gras si rosiile, ceapa se decojeste si se spala, usturoiul curatat se lasa intreg
- Rosiile se taie in patru, la fel si ceapa, ardeiul gras curatat de cotor se taie in fasii mai subtiri
- Legumele pentru supa de rosii se pun intr-un vas termorezistent, se stropesc cu ulei de masline, se presara sarea si se adauga crengutele de cimbru proaspat, se introduce vasul la cuptor pentru 30min la 200°C, program cu ventilatie si 5min la 220°C la functia grill. Recomand folosirea functiei grill in ultimele minute, deoarece datorita acestui procedeu aromele vor fi mai intense iar supa crema de rosii devine mult mai gustoasa
- Dupa acest timp se scoate vasul de la cuptor iar legumele coapte impreuna cu zeama se toarna intr-un blender sau intr-un recipient adecvat pentru mixerul vertical
- Legumele se paseaza in blender pana cand se obtine o supa crema fina, la nevoie se mai adauga putina sare
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Supe