Saratele fragede cu unt si smantana

Patiserie 8420 Ultima actualizare: Jan 28, 2022 Creat: Jan 28, 2022
  • Portii: 5
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 20min
  • Dificultate: Usor
Vizualizare
Tiparire

Saratele fragede cu smantana si unt fara drojdie. Reteta rapida de saleuri facute in casa cu cascaval excelente pentru o gustare rapida sau atunci cand avem pofta de ceva sarat preparat in casa cu ingrediente simple si la indemana.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat fraged
  • In plus

Mod de preparare

  1. Pentru aluat, untul taiat in fasii cat mai subtiri se amesteca cu restul de ingrediente
  2. Aluatul pentru saratele se framanta cu mana aprox 10-15min, sau pana cand acesta devine omogen si ingredientele sunt bine incorporate
  3. Se presara putina faina pe planul de lucru apoi cu ajutorul unui sucitor se intinde aluatul la o grosime de 0,5cm in forma de patrat sau dreptunghi
  4. Peste aluatul intins se presara cascaval dat pe razatoarea cu gauri mici apoi se taie cu ajutorul unei role pentru saratele
  5. Marginile ramase se framanta rapid, se intind cu sucitorul se presara cascaval apoi se taie in forma de saratele
  6. Saratelele se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt apoi se coc in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20min, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos

Saratele fragede cu unt si smantana



  • Portii: 5
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 20min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Saratele fragede cu smantana si unt fara drojdie. Reteta rapida de saleuri facute in casa cu cascaval excelente pentru o gustare rapida sau atunci cand avem pofta de ceva sarat preparat in casa cu ingrediente simple si la indemana.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru aluat, untul taiat in fasii cat mai subtiri se amesteca cu restul de ingrediente
  2. Aluatul pentru saratele se framanta cu mana aprox 10-15min, sau pana cand acesta devine omogen si ingredientele sunt bine incorporate
  3. Se presara putina faina pe planul de lucru apoi cu ajutorul unui sucitor se intinde aluatul la o grosime de 0,5cm in forma de patrat sau dreptunghi
  4. Peste aluatul intins se presara cascaval dat pe razatoarea cu gauri mici apoi se taie cu ajutorul unei role pentru saratele
  5. Marginile ramase se framanta rapid, se intind cu sucitorul se presara cascaval apoi se taie in forma de saratele
  6. Saratelele se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt apoi se coc in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20min, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Patiserie

Newsletter

Fii la curent cu noutatile