Saratele fragede cu smantana si unt fara drojdie. Reteta rapida de saleuri facute in casa cu cascaval excelente pentru o gustare rapida sau atunci cand avem pofta de ceva sarat preparat in casa cu ingrediente simple si la indemana.
Mod de preparare
- Pentru aluat, untul taiat in fasii cat mai subtiri se amesteca cu restul de ingrediente
- Aluatul pentru saratele se framanta cu mana aprox 10-15min, sau pana cand acesta devine omogen si ingredientele sunt bine incorporate
- Se presara putina faina pe planul de lucru apoi cu ajutorul unui sucitor se intinde aluatul la o grosime de 0,5cm in forma de patrat sau dreptunghi
- Peste aluatul intins se presara cascaval dat pe razatoarea cu gauri mici apoi se taie cu ajutorul unei role pentru saratele
- Marginile ramase se framanta rapid, se intind cu sucitorul se presara cascaval apoi se taie in forma de saratele
- Saratelele se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt apoi se coc in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20min, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
Saratele fragede cu unt si smantana
- Portii: 5
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 20min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Saratele fragede cu smantana si unt fara drojdie. Reteta rapida de saleuri facute in casa cu cascaval excelente pentru o gustare rapida sau atunci cand avem pofta de ceva sarat preparat in casa cu ingrediente simple si la indemana.
Ingrediente
Mod de preparare
- Pentru aluat, untul taiat in fasii cat mai subtiri se amesteca cu restul de ingrediente
- Aluatul pentru saratele se framanta cu mana aprox 10-15min, sau pana cand acesta devine omogen si ingredientele sunt bine incorporate
- Se presara putina faina pe planul de lucru apoi cu ajutorul unui sucitor se intinde aluatul la o grosime de 0,5cm in forma de patrat sau dreptunghi
- Peste aluatul intins se presara cascaval dat pe razatoarea cu gauri mici apoi se taie cu ajutorul unei role pentru saratele
- Marginile ramase se framanta rapid, se intind cu sucitorul se presara cascaval apoi se taie in forma de saratele
- Saratelele se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt apoi se coc in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20min, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Patiserie