Saratele foetate cu untura si branza telemea

Patiserie 6361 Ultima actualizare: Jan 08, 2020 Creat: Oct 08, 2019
  • Portii: 5 Persoane
  • Timp de preparare: 30min
  • Timp de gatit: 20min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Reteta de saratele cu untura imi place foarte mult din mai multe puncte de vedere. Este spornica ies multe saratele dintr-o portie si sunt nemaipomenit de fragede. Prima data cand am incercat aceasta reteta va spun sincer ca am ramas doar cu munca deoarece au trecut atat de repede incat abia daca am apucat sa gust doua saratele. La urmatoarea tura am facut din start doua portii deoarece asteptam musafiri. De fiecare data cand am musafiri imi aduc aminte de vorba tatalui meu care spune ca mai bine sa ramana decat sa nu ajunga. Bun sfat!
Reteta preluata de la Savori Urbane

Ingrediente

  • Ingrediente pentru portie dubla

Mod de preparare

  1. Se pune faina in castronul robotului se face o adancitura in faina si se pune drojdia sfaramata se pune si laptele caldut si lingurita de zahar, se aspteapa 5min sa se activeze drojdia
  2. Se adauga galbenusurile, smantana, untura, sarea se presara pe marginile castronului ca sa fie cat mai departe de drojdie si se framanta aluatul cu robotul sau cu mana
  3. Aluatul obtinut se pune in folie alimentara pentru 30min la frigider
  4. Se infaineaza planul de lucru si se intinde aluatul cu sucitorul infainat in foaie subtire de 2-3mm
  5. Se pune deasupra branza telemea rasa , se imparte imaginar pe verticala foaia in trei si se aduc marginile la mijloc, a rezultat un dreptunghi, marginile se aduc din noi in mijloc ca sa otineti un patrat, aluatul se acopera cu folie alimentara si se lasa pe planul de lucru 15min.
  6. Aluatul se intinde pana obtineti un patrat de 1cm grosime
  7. Cu ajutorul unei pensule pentru bucatarie se intinde oul batut amestecat cu putina sare si boia
  8. Cu un cutit bine ascutit se taie aluatul in patratele mici de aproximativ 2,5cm, pentru patratele egale folositi cu incredere rigla
  9. Saratele taiate se presara cu chimen si se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se coc la 180°C pentru 20-25min

Saratele foetate cu untura si branza telemea



  • Portii: 5 Persoane
  • Timp de preparare: 30min
  • Timp de gatit: 20min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta de saratele cu untura imi place foarte mult din mai multe puncte de vedere. Este spornica ies multe saratele dintr-o portie si sunt nemaipomenit de fragede. Prima data cand am incercat aceasta reteta va spun sincer ca am ramas doar cu munca deoarece au trecut atat de repede incat abia daca am apucat sa gust doua saratele. La urmatoarea tura am facut din start doua portii deoarece asteptam musafiri. De fiecare data cand am musafiri imi aduc aminte de vorba tatalui meu care spune ca mai bine sa ramana decat sa nu ajunga. Bun sfat!
Reteta preluata de la Savori Urbane

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se pune faina in castronul robotului se face o adancitura in faina si se pune drojdia sfaramata se pune si laptele caldut si lingurita de zahar, se aspteapa 5min sa se activeze drojdia
  2. Se adauga galbenusurile, smantana, untura, sarea se presara pe marginile castronului ca sa fie cat mai departe de drojdie si se framanta aluatul cu robotul sau cu mana
  3. Aluatul obtinut se pune in folie alimentara pentru 30min la frigider
  4. Se infaineaza planul de lucru si se intinde aluatul cu sucitorul infainat in foaie subtire de 2-3mm
  5. Se pune deasupra branza telemea rasa , se imparte imaginar pe verticala foaia in trei si se aduc marginile la mijloc, a rezultat un dreptunghi, marginile se aduc din noi in mijloc ca sa otineti un patrat, aluatul se acopera cu folie alimentara si se lasa pe planul de lucru 15min.
  6. Aluatul se intinde pana obtineti un patrat de 1cm grosime
  7. Cu ajutorul unei pensule pentru bucatarie se intinde oul batut amestecat cu putina sare si boia
  8. Cu un cutit bine ascutit se taie aluatul in patratele mici de aproximativ 2,5cm, pentru patratele egale folositi cu incredere rigla
  9. Saratele taiate se presara cu chimen si se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se coc la 180°C pentru 20-25min

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Patiserie

Newsletter

Fii la curent cu noutatile