Saratele cu unt si branza telemea

Patiserie 3644 Ultima actualizare: Dec 21, 2020 Creat: Dec 21, 2020
  • Portii: 5
  • Timp de preparare: 1h 15min
  • Timp de gatit: 25min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Saratele cu unt si branza telemea o reteta simpla de saleuri sau covrigei sarati. Aceste saratele sunt potrivite atunci cand avem pofta de ceva usor sarat cu gust de branza si crocant sau de sarbatori cand desertul este pe primul loc. Se pot pastra cateva zile intr-o cutie metalica cu capac.

Ingrediente

  • In plus

Mod de preparare

  1. In vasul pentru framantare se pune untul topit, oul, laptele, iaurtul, branza telemea data pe razatoarea cu gauri mici si sarea, se mixeaza 1-2min, apoi se adauga drojdia si faina
  2. Aluatul se framanta pana cand devine omogen, se inveleste in folie alimentara si se tine la frigider 1h, sau pana cand este suficient de ferm ca sa poate fi lucrat cu usurinta
  3. Incalzim cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  4. Se presara faina pe planul de lucru, se intinde aluatul cu sucitorul, grosimea aluatului sa fie de 5mm, daca aluatul este prea subtire saratele vor iesi tari
  5. Cu un cutit bine ascutit se taie patrate cu latura de 2,5cm, eu am folosit un liniar, saratelele pot fi taiate si cu forma pentru covrigei sau sub forma de saleuri, se pun in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt(pentru ingredientele de mai sus am folosit tava mare de la aragaz plus o tava mai mica), se ung cu ou batut amestecat cu putina boia apoi se presara seminte de chimen sau susan dupa prefernte
  6. Timpul de coacere este de 25-30min

Saratele cu unt si branza telemea



  • Portii: 5
  • Timp de preparare: 1h 15min
  • Timp de gatit: 25min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Saratele cu unt si branza telemea o reteta simpla de saleuri sau covrigei sarati. Aceste saratele sunt potrivite atunci cand avem pofta de ceva usor sarat cu gust de branza si crocant sau de sarbatori cand desertul este pe primul loc. Se pot pastra cateva zile intr-o cutie metalica cu capac.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. In vasul pentru framantare se pune untul topit, oul, laptele, iaurtul, branza telemea data pe razatoarea cu gauri mici si sarea, se mixeaza 1-2min, apoi se adauga drojdia si faina
  2. Aluatul se framanta pana cand devine omogen, se inveleste in folie alimentara si se tine la frigider 1h, sau pana cand este suficient de ferm ca sa poate fi lucrat cu usurinta
  3. Incalzim cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  4. Se presara faina pe planul de lucru, se intinde aluatul cu sucitorul, grosimea aluatului sa fie de 5mm, daca aluatul este prea subtire saratele vor iesi tari
  5. Cu un cutit bine ascutit se taie patrate cu latura de 2,5cm, eu am folosit un liniar, saratelele pot fi taiate si cu forma pentru covrigei sau sub forma de saleuri, se pun in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt(pentru ingredientele de mai sus am folosit tava mare de la aragaz plus o tava mai mica), se ung cu ou batut amestecat cu putina boia apoi se presara seminte de chimen sau susan dupa prefernte
  6. Timpul de coacere este de 25-30min

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Patiserie

Newsletter

Fii la curent cu noutatile