- Portii: 10
- Timp de preparare: 40min
- Timp de gatit: 25min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Saratele, saleuri cu unt si smantana, reteta fara drojdie. Saratele fragede numai bune atunci cand ai pofta de o gustare usor sarata preparata in casa. Saleuri cu susan, chimen sau cascaval din aluat fraged de casa, excelente pentru sarbatori sau diferite evenimente in familie. O reteta simpla si rapida de saleuri fragede facute in casa din aluat simplu cu cateva ingrediente la indemana. Aluatul pentru aceste saratele de casa se tine 30min la congelator, astfel ca pot fi taiate cu usurinta si au un gust nemaipomenit de bun.
Ingrediente
Mod de preparare
- In vasul pentru framantare se pune untul rece taiat cubulete mai mici, sarea, faina si galbenusurile. Aluatul se framanta pana cand devine sfaramicios apoi se adauga smantana si se framanta un aluat omogen. In functie de faina pe care o folositi se mai poate adauga 50g de smantana daca aluatul este prea vartos. Eu am folosit faina ungureasca astfel ca au fost suficiente 150g de smantana pentru a obtine un aluat omogen
- Aluatul pentru saratele se intinde cu sucitorul, in forma de dreptunghi cu grosimea de 1,5-2cm, pe planul de lucru presarat in prealabil cu faina. Marginile aluatului trebuie sa fie perfect drepte, pentru acest lucru puteti folosi o paleta pentru aluat
- Aluatul pentru saratele astfel obtinut se transfera pe un fund de lemn sau tocator de plastic, presarat in prealabil cu putina faina si se pune la congelator pentru 30min
- Dupa 30min, se scoate aluatul de la congelator si se transfera pe planul de lucru, se unge cu galbenus de ou pe toata suprafata, apoi se fac mici striatii, cu ajutorul unei palete cu zimti
- Cu un cutit bine ascutit se taie aluatul pe lungime in 5 fasii egale. Pe fiecare fasie de aluat se presara, seminte de chimen, cascaval ras sau susan(vezi galeria foto de mai sus)
- Saratelele cu unt si smantana se taie la o distanta de 2cm, apoi se asaza in tava mare de la cuptor, acoperita in prealabil cu hartie de copt
- Se coc in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 25min
Saratele cu smantana si unt
- Portii: 10
- Timp de preparare: 40min
- Timp de gatit: 25min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Saratele, saleuri cu unt si smantana, reteta fara drojdie. Saratele fragede numai bune atunci cand ai pofta de o gustare usor sarata preparata in casa. Saleuri cu susan, chimen sau cascaval din aluat fraged de casa, excelente pentru sarbatori sau diferite evenimente in familie. O reteta simpla si rapida de saleuri fragede facute in casa din aluat simplu cu cateva ingrediente la indemana. Aluatul pentru aceste saratele de casa se tine 30min la congelator, astfel ca pot fi taiate cu usurinta si au un gust nemaipomenit de bun.
Ingrediente
Mod de preparare
- In vasul pentru framantare se pune untul rece taiat cubulete mai mici, sarea, faina si galbenusurile. Aluatul se framanta pana cand devine sfaramicios apoi se adauga smantana si se framanta un aluat omogen. In functie de faina pe care o folositi se mai poate adauga 50g de smantana daca aluatul este prea vartos. Eu am folosit faina ungureasca astfel ca au fost suficiente 150g de smantana pentru a obtine un aluat omogen
- Aluatul pentru saratele se intinde cu sucitorul, in forma de dreptunghi cu grosimea de 1,5-2cm, pe planul de lucru presarat in prealabil cu faina. Marginile aluatului trebuie sa fie perfect drepte, pentru acest lucru puteti folosi o paleta pentru aluat
- Aluatul pentru saratele astfel obtinut se transfera pe un fund de lemn sau tocator de plastic, presarat in prealabil cu putina faina si se pune la congelator pentru 30min
- Dupa 30min, se scoate aluatul de la congelator si se transfera pe planul de lucru, se unge cu galbenus de ou pe toata suprafata, apoi se fac mici striatii, cu ajutorul unei palete cu zimti
- Cu un cutit bine ascutit se taie aluatul pe lungime in 5 fasii egale. Pe fiecare fasie de aluat se presara, seminte de chimen, cascaval ras sau susan(vezi galeria foto de mai sus)
- Saratelele cu unt si smantana se taie la o distanta de 2cm, apoi se asaza in tava mare de la cuptor, acoperita in prealabil cu hartie de copt
- Se coc in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 25min
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Patiserie