Saratele cu branza feta si unt

Patiserie 2307 Ultima actualizare: Dec 12, 2024 Creat: Dec 12, 2024
  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 25min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Reteta de saratele cu branza feta si unt. Saratele fragede din aluat cu branza, unt si ou. Aluat pentru saratele fara drojdie sau praf de copt. De Sarbatori sau pentru diferite evenimente in familie aceste saratele fragede pot fi pregatite in avans si pastrate in cutii metalice cu capac. Din ingredientele de mai jos rezulta doua tavi mari de saratele fragede cu branza.

Ingrediente

  • In plus pentru uns si presarat

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se faramiteaza branza feta, cat mai marunt, cu o furculita
  2. In vasul de la robot se pune untul la temperatura camerei, faina, cele doua oua si branza feta, aluatul pentru saratele se framanta aprox 15min sau pana cand acesta devine omogen
  3. Se scoate aluatul din vas si se inveleste in folie alimentara, apoi se pastreaza la frigider pentru o ora sau pana cand acesta este suficinet de intarit ca sa poata fi lucrat
  4. Dupa acest timp se presara faina pe planul de lucru, se scoate aluatul pentru saratele cu branza feta de la frigider si se intinde cu sucitorul la o grosime de 1cm, in forma de patrat sau dreptunghi
  5. Aluatul se decupeaza cu o rola de patiserie, la o latime de 1,5-2cm si lungime in functie de preferinte
  6. Saratelele se aseaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt apoi se ung pe toata suprafata cu ou batut iar la final se presara in functie de preferinte seminte de susan sau chimen. Pentru aceasta reteta sunt necesare doua tavi mari pentru cuptor
  7. Saratelele cu branza feta si unt se coc 25-30min in cuptorul preincalzit la 200°C la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos

Saratele cu branza feta si unt



  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 25min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta de saratele cu branza feta si unt. Saratele fragede din aluat cu branza, unt si ou. Aluat pentru saratele fara drojdie sau praf de copt. De Sarbatori sau pentru diferite evenimente in familie aceste saratele fragede pot fi pregatite in avans si pastrate in cutii metalice cu capac. Din ingredientele de mai jos rezulta doua tavi mari de saratele fragede cu branza.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se faramiteaza branza feta, cat mai marunt, cu o furculita
  2. In vasul de la robot se pune untul la temperatura camerei, faina, cele doua oua si branza feta, aluatul pentru saratele se framanta aprox 15min sau pana cand acesta devine omogen
  3. Se scoate aluatul din vas si se inveleste in folie alimentara, apoi se pastreaza la frigider pentru o ora sau pana cand acesta este suficinet de intarit ca sa poata fi lucrat
  4. Dupa acest timp se presara faina pe planul de lucru, se scoate aluatul pentru saratele cu branza feta de la frigider si se intinde cu sucitorul la o grosime de 1cm, in forma de patrat sau dreptunghi
  5. Aluatul se decupeaza cu o rola de patiserie, la o latime de 1,5-2cm si lungime in functie de preferinte
  6. Saratelele se aseaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt apoi se ung pe toata suprafata cu ou batut iar la final se presara in functie de preferinte seminte de susan sau chimen. Pentru aceasta reteta sunt necesare doua tavi mari pentru cuptor
  7. Saratelele cu branza feta si unt se coc 25-30min in cuptorul preincalzit la 200°C la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Patiserie

Newsletter

Fii la curent cu noutatile