Saleuri crocante rasucite cu mac si susan

Patiserie 855 Ultima actualizare: Feb 11, 2024 Creat: Oct 12, 2023
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 30min
  • Dificultate: Usor
Vizualizare
Tiparire

Saleuri rasucite, grisine crocante, salatine, saratele rasucite cu susan si mac. Reteta rapida de saleuri rasucite cu susan din cele mai simple ingrediente. Cele mai bune grisine, saratele rasucite sunt cele facute in casa, servite ca aperitiv la o masa festiva ori gustare rapida. Cum se fac saleurile rasucite?

Ingrediente

  • Ingrediente pentru saleuri rasucite
  • In plus pentru uns si presarat

Mod de preparare

  1. In vasul in care se framanta aluatul se pune faina cernuta impreuna cu praful de copt, se adauga sarea, smantana, oul, apa minerala si uleiul
  2. Aluatul pentru saleuri crocante se framanta 10-15min sau pana cand devine omogen si se dezlipeste de peretii vasului, se scoate aluatul din vas si se framanta in forma de bila
  3. Aluatul pentru saleuri rasucite, se intinde intre doua hartii de copt astfel, pe planul de lucru se aseaza o hartie de copt se pune bila de aluat in mijloc se acopera aluatul cu a doua hartie de copt apoi se intinde cu sucitorul la o grosime de 0,5cm, in forma de dreptunghi. Se ia foaia de copt de deasupra, aluatul se unge pe toata suprafata cu ou batut apoi se presara seminte de susan, se acopera din nou aluatul cu hartie de copt, se apasa usor hartia de copt cu palma astfel incat semintele de susan sa fie bine presate in aluat
  4. Se prind cu mana cele doua capete din parte de jos ale aluatului si se rastoarna cu tot cu hartiile de copt, astfel incat partea neunsa sa fie deasupra, se ia hartia de copt de pe aluat se unge cu ou pe toata suprafata si se presara seminte de mac sau seminte de chimen, se acopera din nou aluatul cu hartia de copt si se trece usor cu palma peste hartie astfel incat semintele de mac sa fie bine presate in aluat
  5. Cu un cutit bine ascutit sau cu o rola pentru taiat aluatul, se taie aluatul in jumatate pe lungime apoi fiecare jumate se taie in fasii inguste cu o latime de 2cm. Se ia cate o fasie de aluat si se rasuceste in sens invers pana cand se obtine o spirala
  6. Saleurile astfel formate se aseaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt
  7. Saleurile crocante rasucite cu susan si mac se coc 25-30min in cuptorul preincalzit la 180°C

Saleuri crocante rasucite cu mac si susan



  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Saleuri rasucite, grisine crocante, salatine, saratele rasucite cu susan si mac. Reteta rapida de saleuri rasucite cu susan din cele mai simple ingrediente. Cele mai bune grisine, saratele rasucite sunt cele facute in casa, servite ca aperitiv la o masa festiva ori gustare rapida. Cum se fac saleurile rasucite?

Ingrediente

Mod de preparare

  1. In vasul in care se framanta aluatul se pune faina cernuta impreuna cu praful de copt, se adauga sarea, smantana, oul, apa minerala si uleiul
  2. Aluatul pentru saleuri crocante se framanta 10-15min sau pana cand devine omogen si se dezlipeste de peretii vasului, se scoate aluatul din vas si se framanta in forma de bila
  3. Aluatul pentru saleuri rasucite, se intinde intre doua hartii de copt astfel, pe planul de lucru se aseaza o hartie de copt se pune bila de aluat in mijloc se acopera aluatul cu a doua hartie de copt apoi se intinde cu sucitorul la o grosime de 0,5cm, in forma de dreptunghi. Se ia foaia de copt de deasupra, aluatul se unge pe toata suprafata cu ou batut apoi se presara seminte de susan, se acopera din nou aluatul cu hartie de copt, se apasa usor hartia de copt cu palma astfel incat semintele de susan sa fie bine presate in aluat
  4. Se prind cu mana cele doua capete din parte de jos ale aluatului si se rastoarna cu tot cu hartiile de copt, astfel incat partea neunsa sa fie deasupra, se ia hartia de copt de pe aluat se unge cu ou pe toata suprafata si se presara seminte de mac sau seminte de chimen, se acopera din nou aluatul cu hartia de copt si se trece usor cu palma peste hartie astfel incat semintele de mac sa fie bine presate in aluat
  5. Cu un cutit bine ascutit sau cu o rola pentru taiat aluatul, se taie aluatul in jumatate pe lungime apoi fiecare jumate se taie in fasii inguste cu o latime de 2cm. Se ia cate o fasie de aluat si se rasuceste in sens invers pana cand se obtine o spirala
  6. Saleurile astfel formate se aseaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt
  7. Saleurile crocante rasucite cu susan si mac se coc 25-30min in cuptorul preincalzit la 180°C

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Patiserie

Newsletter

Fii la curent cu noutatile