- Portii: 2
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 30min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Salata simpla de conopida cu ardei copt este o salata gustoasa, se pegateste rapid din cateva ingrediente simple. Conopida nu trebuie fiarta prea tare, pentru ca salata de conopida sa nu devina pastoasa, conopida se tine pe foc cat sa intre furculita in ea, dar totusi sa ramana crocanta. Pentru un plus de aroma si gust la aceasta salata puteti adauga cozi de ceapa verde sau ceapa rosie taiata julien si frunze de patrunjel.
Ingrediente
Mod de preparare
- Ardeiul gras se spala si se pune la copt intr-o tigaie bine incinsa, cand ardeii sunt copti se scot pe o farfurie se presara putina sare apoi se acopera cu un capac sau folie alimentara si se lasa la racit. Se curata de pielita se scoate cotorul cu seminte apoi se taie in fasii
- Separat intr-o cratita se pune la fiert apa cu sare. Se taie cotorul de la conopida, apoi se desface in buchetele, lasand 2-3cm din tija. Conopida se spala sub jet de apa rece apoi se pune la fiert in apa clocotita, aprox 10min pana se inmoaie fara sa se zdrobeasca. Cand conopida este fiarta se scoate pe o farfurie si se lasa la racit
- Ouale se fierb 10min, in apa clocotita, apoi se racesc in apa rece, se decojesc si se taie in patru
- Otetul balsamic se amesteca cu sarea si piperul macinat, se toarna ulei putin cate putin si se amesteca bine cu furculita
- Conopida si ardeiul copt se pun pe un platou sau bol pentru salata apoi se toarna vinegreta cu lingura in mod egal peste legume
Salata de conopida cu ardei copt
- Portii: 2
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 30min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Salata simpla de conopida cu ardei copt este o salata gustoasa, se pegateste rapid din cateva ingrediente simple. Conopida nu trebuie fiarta prea tare, pentru ca salata de conopida sa nu devina pastoasa, conopida se tine pe foc cat sa intre furculita in ea, dar totusi sa ramana crocanta. Pentru un plus de aroma si gust la aceasta salata puteti adauga cozi de ceapa verde sau ceapa rosie taiata julien si frunze de patrunjel.
Ingrediente
Mod de preparare
- Ardeiul gras se spala si se pune la copt intr-o tigaie bine incinsa, cand ardeii sunt copti se scot pe o farfurie se presara putina sare apoi se acopera cu un capac sau folie alimentara si se lasa la racit. Se curata de pielita se scoate cotorul cu seminte apoi se taie in fasii
- Separat intr-o cratita se pune la fiert apa cu sare. Se taie cotorul de la conopida, apoi se desface in buchetele, lasand 2-3cm din tija. Conopida se spala sub jet de apa rece apoi se pune la fiert in apa clocotita, aprox 10min pana se inmoaie fara sa se zdrobeasca. Cand conopida este fiarta se scoate pe o farfurie si se lasa la racit
- Ouale se fierb 10min, in apa clocotita, apoi se racesc in apa rece, se decojesc si se taie in patru
- Otetul balsamic se amesteca cu sarea si piperul macinat, se toarna ulei putin cate putin si se amesteca bine cu furculita
- Conopida si ardeiul copt se pun pe un platou sau bol pentru salata apoi se toarna vinegreta cu lingura in mod egal peste legume
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Salate