Salata de cartofi cu spanac

Salate 1995 Ultima actualizare: Jul 30, 2023 Creat: Sep 18, 2022
  • Portii: 3
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 30min
  • Dificultate: Usor
Vizualizare
Tiparire

Salata de cartofi cu spanac, este o salata gustoasa si consistenta care se prepara cu ingrediente putine si usor de gasit. Se poate prepara indiferent de anotimp, servita pe post de garnitura la diferite fripturi de porc, pui, curcan sau peste. Recomand si reteta de Salata de cartofi cu bacon si ceapa rosie sau reteta simpla de Salata orientala

Ingrediente

  • Ingrediente pentru salata de cartofi

Mod de preparare

  1. Cartofii spalati si decojiti se taie in cubulete potrivite pentru salata apoi se pun la fiert in apa cu sare
  2. Intre timp se pune apa la fiert pentru spanac, spanacul proaspat bine spalat in prealabil se pune la fiert pentru cateva minute. In cazul in care folositi spanac congelat acesta se pune in apa care clocoteste, cand spanacul este gata, se strecoara de apa si se lasa la scurs intr-o sita deasa Spanacul racit si bine scurs de apa se toaca cu ajutorul unui cutit
  3. Intr-o tigaie incinsa se topeste untul, in untul topit se caleste usturoiul feliat si spanacul, apoi se adauga cartofii fierti si strecurati de apa, se amesteca bine de cateva ori. Se acopera tigaia cu capac si se lasa sa stea cateva minute bune inainte de servire

Salata de cartofi cu spanac



  • Portii: 3
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Salata de cartofi cu spanac, este o salata gustoasa si consistenta care se prepara cu ingrediente putine si usor de gasit. Se poate prepara indiferent de anotimp, servita pe post de garnitura la diferite fripturi de porc, pui, curcan sau peste. Recomand si reteta de Salata de cartofi cu bacon si ceapa rosie sau reteta simpla de Salata orientala

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Cartofii spalati si decojiti se taie in cubulete potrivite pentru salata apoi se pun la fiert in apa cu sare
  2. Intre timp se pune apa la fiert pentru spanac, spanacul proaspat bine spalat in prealabil se pune la fiert pentru cateva minute. In cazul in care folositi spanac congelat acesta se pune in apa care clocoteste, cand spanacul este gata, se strecoara de apa si se lasa la scurs intr-o sita deasa Spanacul racit si bine scurs de apa se toaca cu ajutorul unui cutit
  3. Intr-o tigaie incinsa se topeste untul, in untul topit se caleste usturoiul feliat si spanacul, apoi se adauga cartofii fierti si strecurati de apa, se amesteca bine de cateva ori. Se acopera tigaia cu capac si se lasa sa stea cateva minute bune inainte de servire

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Salate

Newsletter

Fii la curent cu noutatile