Rulouri pufoase cu mac

Patiserie 1377 Ultima actualizare: Apr 05, 2023 Creat: Mar 31, 2023
  • Portii: 8
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 30min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Rulouri pufoase cu mac, reteta de melcisori pufosi cu mac. Reteta simpla de melcisori pentru iubitorii de preparate cu mac, desert facut in casa din aluat pufos obtinut din cateva ingrediente la indemana. Aceste rulouri cu mac se fac foarte usor si pot fi pregatite pentru diferite evenimente in familie sau cand avem pofta de un desert cu mac rapid si usor facut in casa. Recomand si reteta de Prajitura simpla cu mac

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat
  • Ingrediente pentru umplutura cu mac
  • In plus pentru uns

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregateste o maia din lapte, drojdie si zahar. In laptele cald se dizolva zaharul si drojdia uscata, se acopera vasul si se lasa 15min la temperatura camerei
  2. In vasul pentru framantare se pune faina cernuta si sarea, se amesteca de cateva ori apoi se pune oul si maiaua. Aluatul pentru rulouri se framanta 3-4min apoi se adauga untul la temperatura camerei si se continua framantarea aluatului pana cand acesta devine, omogen, elastic si se dezlipeste de peretii vasului
  3. Se scoate aluatul din vas si se framanta in forma de bila, apoi se aseaza intr-un vas curat, se acopera vasul cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 1h la temperatura camerei
  4. Intre timp se pregateste umplutura, intr-o craticioara se pune laptele si zaharul, acestea se tin pe foc pana cand zaharul este complet topit, se opreste focul si se adauaga macul macinat, se amesteca bine de cateva ori apoi se lasa la racit, umplutura nu trebuie sa fie fierbinte atunci cand se pune peste aluatul pentru rulouri
  5. Dupa 1h, se scoate aluatul de la dospit si se intinde cu sucitorul in forma de patrat cu o grosime de 0,5cm. Aluatul intins se unge uniform cu umplutura de mac, pe toata suprafata, apoi se ruleaza in forma de cilindru
  6. Cilindrul obtinut se imparte ochiometric in opt bucati, rulouri, apoi se taie folosind ata pentru friptura sau un cutit foarte bine ascutit. Rulourile se taie in bucati putin mai lungi, daca sunt taiate in bucati mai inguste, in timpul coacearii aceastea nu isi vor mentine pozitia in care au fost asezate in tava
  7. Rulourile cu mac se aseaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt, se acopera cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la temperatura camerei pentru 10min. Dupa 10min rulourile cu mac se ung cu amestecul obtinut din galbenus si lapte
  8. Rulourile pufoase cu mac se coc 30min, in cuptorul preincalzit la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos

Rulouri pufoase cu mac



  • Portii: 8
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Rulouri pufoase cu mac, reteta de melcisori pufosi cu mac. Reteta simpla de melcisori pentru iubitorii de preparate cu mac, desert facut in casa din aluat pufos obtinut din cateva ingrediente la indemana. Aceste rulouri cu mac se fac foarte usor si pot fi pregatite pentru diferite evenimente in familie sau cand avem pofta de un desert cu mac rapid si usor facut in casa. Recomand si reteta de Prajitura simpla cu mac

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregateste o maia din lapte, drojdie si zahar. In laptele cald se dizolva zaharul si drojdia uscata, se acopera vasul si se lasa 15min la temperatura camerei
  2. In vasul pentru framantare se pune faina cernuta si sarea, se amesteca de cateva ori apoi se pune oul si maiaua. Aluatul pentru rulouri se framanta 3-4min apoi se adauga untul la temperatura camerei si se continua framantarea aluatului pana cand acesta devine, omogen, elastic si se dezlipeste de peretii vasului
  3. Se scoate aluatul din vas si se framanta in forma de bila, apoi se aseaza intr-un vas curat, se acopera vasul cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 1h la temperatura camerei
  4. Intre timp se pregateste umplutura, intr-o craticioara se pune laptele si zaharul, acestea se tin pe foc pana cand zaharul este complet topit, se opreste focul si se adauaga macul macinat, se amesteca bine de cateva ori apoi se lasa la racit, umplutura nu trebuie sa fie fierbinte atunci cand se pune peste aluatul pentru rulouri
  5. Dupa 1h, se scoate aluatul de la dospit si se intinde cu sucitorul in forma de patrat cu o grosime de 0,5cm. Aluatul intins se unge uniform cu umplutura de mac, pe toata suprafata, apoi se ruleaza in forma de cilindru
  6. Cilindrul obtinut se imparte ochiometric in opt bucati, rulouri, apoi se taie folosind ata pentru friptura sau un cutit foarte bine ascutit. Rulourile se taie in bucati putin mai lungi, daca sunt taiate in bucati mai inguste, in timpul coacearii aceastea nu isi vor mentine pozitia in care au fost asezate in tava
  7. Rulourile cu mac se aseaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt, se acopera cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la temperatura camerei pentru 10min. Dupa 10min rulourile cu mac se ung cu amestecul obtinut din galbenus si lapte
  8. Rulourile pufoase cu mac se coc 30min, in cuptorul preincalzit la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Patiserie

Newsletter

Fii la curent cu noutatile